Rondreis Azië

Rondreis Azië

bestemmingen icoon Ontdek o.a. Thailand, Vietnam & Indonesië
aanbieders Groepsrondreizen & Individuele rondreizen
prijs Vaste Reisroutes of op-maat-gemaakte Azië reizen
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Azië: Tempels, chaotische steden, parelwitte stranden en unieke culturen!

Azië is hét continent als je een veelzijdige rondreis wilt maken. Van het indrukwekkende China tot aan het populaire Indonesië, van de spierwitte stranden in Thailand en tot aan de prachtig versierde tempels in Cambodja. Er is zoveel te zien tijdens een rondreis door Azië. Zo kun je de Chinese Muur bezoeken, de Taj Mahal en de Angkor. De meeste rondreizen door Azië hebben een bepaald thema, omdat alles te ver uit elkaar ligt om in één reis te bezoeken. De bevolking is vriendelijk, de cultuur fascinerend en je kunt genieten van een heerlijke keuken. Azië prikkelt al je zintuigen. Tot slot zijn er schitterende strand om bij te komen van al het moois.


Rondreizen door Azië - Informatie

Cultuur

Cultuur

Er zijn enorm veel culturele tradities in Azië aangezien Azië het dichtbevolkste continent ter wereld is. Deze tradities zijn niet altijd bekend bij toeristen. Met respect kom je een heel eind, maar nog beter is het als je rekening houdt met en je aanpast aan de Aziatische gebruiken. Zo is het heel erg belangrijk dat je je wat conservatief kleedt, waarbij de schouders en de knieën bedekt zijn. Vooral op heilige plekken, in openbare gebouwen en bij mensen thuis wordt dit van je verwacht. Bij een bezoek aan een tempel is het verplicht om je schoenen uit te trekken.

Aziatische Keuken

Aziatische Keuken

In Azië is de keuken kleurrijk en divers. Nooit saai, nooit voorspelbaar en altijd kleurrijk. De nadruk in de Aziatische keuken ligt op granen en groenten. Daarom zijn de gerechten altijd gezond en gemakkelijk te bereiden. Er is echter wel een verschil tussen de verschillende landen. In Thailand wordt over het algemeen heel zoet gegeten, zoals noedels en soep, terwijl men in China juist veel rijst eet en diverse koolsoorten. Curries worden vooral gegeten in India en Nepal, in combinatie met rijst en brood.

Landen in Azië

Landen in Azië

Als je de beslissing hebt genomen om rond te gaan reizen door Azië, heb je een ruime keuze wat betreft de landen die je kunt bezoeken, zoals China, India, Japan, Vietnam, Indonesië en Tibet. Je kunt kiezen voor een groepsreis met veel individuele vrijheid. Azië blijft een magisch en fascinerend continent. Indrukwekkende culturen, prachtige landschappen, sensationele stranden en eeuwenoude tradities. Azië is het dichtbevolkste continent ter wereld en heeft voor iedere reiziger wel iets te bieden, zoals bijvoorbeeld een wandelvakantie in het Himalaya gebergte, tempels bezoeken of tot rust komen op een bounty eiland.

Beste reistijd

Beste reistijd

Omdat Azië zo groot is, is er niet echt een advies te geven over de beste reistijd. Dit verschilt per land en is afhankelijk van waar je naartoe gaat. In China en India is het zelfs nog afhankelijk van welke regio je gaat bezoeken. Van oktober tot maart kunt je het beste reizen naar Zuid-Oost Azië. Dit is het beste seizoen qua droogte. Dit geldt voor alle landen boven de evenaar. Onder de evenaar is het droge seizoen van mei tot en met september. Het is echter ook prima reizen in het regenseizoen. Je moet dan wel rekening houden met vochtige hitte en af en toe een fikse regenbui.

Bezienswaardigheden in het kort

Bezienswaardigheden in het kort

Wat moet je absoluut gezien hebben tijdens een rondreis door Azië? Allereerst de Taj Mahal, dit is één van de zeven wereldwonderen en het symbool van India. Vervolgens de Chinese Muur, een indrukwekkend bouwwerk gebouwd als verdedigingsmiddel tegen verschillende invasies. De muur is maar liefst 6000 kilometer lang, helaas zijn grote delen van de muur in verval geraakt. Ook is de culturele hoofdstad van Indonesië, Yogyakarta, een bezoek waard met zijn Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld.

hikers in de bergen

Populaire landen

Voor Nederlandse vakantiegangers zijn enkele populaire Aziatische bestemmingen Thailand, Indonesië en Vietnam. Thailand trekt aan met zijn tropische stranden, bruisende steden en culturele schatten. Indonesië, met Bali als favoriet, biedt een diverse mix van cultuur, natuur en stranden. Vietnam wint aan populariteit vanwege zijn rijke geschiedenis, schilderachtige landschappen en culinaire diversiteit. Deze Aziatische landen trekken Nederlandse reizigers aan vanwege hun unieke mix van traditionele charme en moderne voorzieningen, evenals de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...