Single Rondreizen

Single Rondreizen

bestemmingen icoon Single reizen naar bv IJsland, Jordanië, Thailand & Peru
aanbieders Verre rondreizen, maar ook zonvakanties en wintersport
prijs Op reis met gelijkgestemde avontuurlijke singles
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Verre reizen naar bijzondere bestemmingen, mét een groep gelijkgestemde singles

Ben je vrijgezel en heb je zin om op avontuur te gaan? Om een land te bezoeken waar je in je eentje niet zo snel heen zou gaan? Of heb je een partner die niet van verre reizen houdt? Singlereizen bieden een fantastische gelegenheid om het verkennen van een verre bestemming te combineren met het ontmoeten van gelijkgestemde singles en alleenstaanden.

Je reist solo, maar samen met anderen, waardoor je de perfecte balans vindt tussen zelfstandigheid en sociaal contact. Bij echte single reizen mogen stelletjes en andere koppels niet mee; daarin verschillen ze van groepsreizen. Het boeken van een singlereis is tegenwoordig heel normaal, dus je hoeft je er absoluut niet ongemakkelijk over te voelen. Lang niet iedereen die een dergelijke reis boekt is op zoek naar een relatie; ook onder ‘happy singles’ zijn single rondreizen in trek!

Elk jaar kiezen duizenden vrijgezelle mannen en vrouwen in Nederland voor deze manier van vakantie vieren. Bij een single rondreis staat een groot deel van het programma vast, maar vaak zijn er ook optionele excursies en is er ook ruimte voor vrije invulling. Samen maak je een onvergetelijke rondreis, en wellicht doe je er nieuwe vrienden of zelfs meer op. Shoestring heeft de meeste keuze in verre single rondreizen. Ook hanteren zij verschillende leeftijdsgroepen. ANWB Reizen en Sawadee hebben ook een ruim aanbod.

Populaire bestemmingen voor Single Rondreizen

Landen die populair zijn als singlereis-bestemming zijn onder andere Jordanië, Thailand, IJsland, Griekenland, Cuba, Zuid-Afrika, Marokko en Costa Rica. Hieronder vind je links naar aanbieders van verre single rondreizen en ook een aantal reisorganisaties dat outdoor-reizen, wintersport en zonvakanties voor singles aanbiedt. Ook vind je er een aantal concrete voorbeelden van verre single rondreizen.


Voorbeelden van single rondreizen

Waarom een Single Rondreis boeken?

  • Ontmoet gelijkgestemde, flexibele, reislustige en avontuurlijke singles
  • Keuze uit alle bekende (verre) bestemmingen
  • Bezoek landen die je niet zo snel in je eentje zou bezoeken
  • Het gemak van een doordacht dagprogramma met reisbegeleiding die het land kent
  • Veel reisthema’s; naast rondreizen ook wintersport, padel, tennis, surfen, fietsen, wandelen & zonvakanties

Single reizen - informatie

hotelkamer

1-Persoonskamer Toeslag

Als je een single reis boekt word je vaak met iemand van hetzelfde geslacht op een hotelkamer ingedeeld. Veel reisorganisaties bieden echter de mogelijkheid om, tegen een toeslag, een eenpersoonskamer te boeken. Je betaalt dan wel wat meer maar je bent verzekerd van meer privacy en wellicht een betere nachtrust. Bij sommige reizen waarbij gekampeerd wordt, zoals bijvoorbeeld de Kenia en Tanzania-reis van Shoestring, is het niet mogelijk een eigen tent te boeken. Soms kun je wel en eigen tent meenemen

groep singles

Leeftijdscategorieën

Sommige reisorganisaties hanteren leeftijdscategorieën voor hun single reizen. Zo heeft Shoestring bijvoorbeeld reizen voor 18 t/m 45, 25 t/m 35 en ‘Alle Leeftijden’. Ook Villavibes maakt gebruik van verschillende leeftijdscategorieën. Ze doen dit om de kans dat je het gevoel hebt met gelijken te reizen te verhogen. Maakt het je totaal niet uit wat de leeftijd van je reisgenoten is dan zijn er ook veel organisaties die niet aan leeftijdscategorieën doen, zoals Djoser en Sawadee.

Avontuurlijke single reizen groep

Avontuurlijke rondreizen

Sommige reisorganisaties, zoals NoSun, Shoestring Reizen en Sawadee, bieden wat meer ‘avontuurlijke’ single reizen aan.  Enkele avontuurlijke bestemmingen die populair zijn voor single reizigers zijn onder andere het betoverende Nepal met zijn adembenemende Himalaya trektochten, het exotische Costa Rica met zijn weelderige regenwouden en spannende activiteiten zoals ziplining en raften, en het mystieke Peru met zijn legendarische Inca-trail naar Machu Picchu. Of kies voor de Jordanië Avontuurlijk of Kenia & Tanzania reis van Shoestring. 

Reisinspiratie & Tips

Op vakantie naar Maleisië: een avontuur in een land van culturen en contrasten

Maleisië is een zeer divers land dat zich uitstekend leent voor een onvergetelijke rondreis. Het staat bekend als een van de meest ontwikkelde landen in Azië...

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...