Individuele Rondreizen

Individuele Rondreizen

bestemmingen icoon Individuele rondreizen naar Azië, Zuid-Amerika, Afrika en Europa
aanbieders Vaste reisprogramma's of volledig op maat gemaakt
prijs Van budget rondreizen tot luxe privéreizen met tophotels
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Privéreizen: jouw reis, jouw avontuur, jouw reisroute

Verre rondreizen worden zowel aangeboden als groepsreis en als individuele reis. Bij individuele rondreizen rijd je met je eigen reisgezelschap van bestemming naar bestemming. Vaak met een huurauto, soms ook met een chauffeur en/of een gids. Af en toe kan er gebruik gemaakt worden van het lokale openbare vervoer of taxi’s. Reisorganisaties bieden vaak vaste reisprogramma’s aan, die je meestal nog kunt laten aanpassen aan jouw reisideeën. Een aantal reisbureaus biedt geheel op maat gemaakte rondreizen aan, waarbij de rondreis volledig is samengesteld op basis jouw wensen. Deze maatwerkreizen zijn vaak wat duurder.

Populaire bestemmingen voor individuele rondreizen

Hoewel er voor vrijwel elk denkbaar land wel individuele reizen te boeken zijn is er een aantal landen dat er qua populariteit duidelijk bovenuit steekt. Veel geboekte privéreizen gaan bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika, Thailand, Indonesië, Marokko, Noorwegen, Japan, Schotland, Vietnam, Mexico en Costa Rica. Zoek je een land dat minder voor de hand ligt, dan kun je kijken naar privéreizen naar bijvoorbeeld Turkmenistan, Saudi-Arabië, Tibet of El Salvador.


Individuele reizen naar populaire bestemmingen

Waarom een privéreis boeken?

  • Een reisprogramma op maat
  • Keuze uit alle bestemmingen
  • Keuze voor (kleinschalige) accomodaties
  • Vrijheid en reizen in je eigen tempo
  • Fly-drive met huurauto
  • Of kies voor een privéreis met gids en/of chauffeur
  • het gemak van een doordacht reisprogramma

Individuele rondreizen - informatie

Fly Drive reis

Fly-drives

Een fly-drive is een rondreis waarbij zowel de vliegreis, autohuur en accommodaties voor je geregeld zijn. Je hebt de keuze uit verschillende categorieën huurauto’s. Deze reisstijl wint snel aan populariteit en biedt je de mogelijkheid om zelfstandig een land te ontdekken. Stop waneer je wilt, neem een omweg; je hebt veel vrijheid. Jouw reis, jouw tempo. Natuurlijk krijg je een uitgebreide routebeschrijving en staan de hotels vast.

Bouwstenen Reis tekentafel

Bouwstenen

Sommige reisorganisaties stellen jouw rondreis geheel op maat samen. Vaak kies je dan een voorbeeldreis van hun site en laat deze op basis van jouw wensen aanpassen. Sommige websites bieden de mogelijkheden zelf je reis op te bouwen met bouwstenen. Kies en combineer uit een breed aanbod aan meerdaagse tours, activiteiten en excursies. Als je zelfstandig op reis wilt kun je vaak ook 1 of 2 bouwstenen boeken in plaats van een volledige reis.

Luxe rondreizen koffers zwembad

Luxe privéreizen

Heb je wat meer te besteden of wil je bijvoorbeeld op huwelijksreis? Kies voor een luxe individuele rondreis. Diverse reisorganisaties bieden volledig op maat gemaakte luxe rondreizen aan voor het hogere segment. Je overnacht in exclusieve kleinschalige hotels of andere high-end accomodaties. De Seychellen, Malediven, Dubai en Hawaii zijn populair, maar er zijn ook zeer luxe safari-reizen met fantastische lodges in Kenia en Namibië te boeken.

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...