Rondreis Europa

Rondreis Europa

europa
bestemmingen icoon Ontdek het beste van Europa
aanbieders Autorondreizen, fly drives, stedentrips & groepsreizen
prijs Vaste Reisroutes of stel je reis samen door diverse landen
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

De bakermat van cultuur en gastronomie!

Voor een rondreis hoef je niet perse ver weg. In ons eigen werelddeel Europa is enorm veel te beleven. Heb je wel eens gedacht aan een rondreis door Europa? Er is veel moois te ontdekken op ons eigen continent. Bruisende en authentieke steden, cultureel erfgoed en oorspronkelijke gebruiken; je vindt het in Europa. Ook ontbreekt het niet aan een schitterende natuur; witte stranden, ruige kusten, groene vlakten en hoge bergen. Een bijkomend voordeel, een rondreis door Europa is dichtbij en dus prima te doen met de auto. Je kunt kennismaken met de locals, genieten van een prachtige natuur, wereldsteden bezoeken of je laten inspireren door boerendorpjes. In Europa kan het allemaal.


Rondreizen door Europa - Informatie

Landen in Europa

Landen in Europa

Ga je op rondreis door Europa, dan kun je enorm veel culturele schatten bezoeken; het Colosseum in Rome, de Akropolis in Athene en de Blauwe Moskee in Istanbul. Je kunt een themareis maken naar bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland of België. Of wat dacht je van een stedentrip naar Wenen, Praag en Boedapest? Je kunt wandelen in Noord Spanje, Malta of Italië of kiezen voor een reis naar Rusland, Portugal of Turkije. Er zijn enorm veel mogelijkheden in Europa.

Beste reistijd

Beste reistijd

Voor een zonvakantie trekken veel Nederlanders in de zomerperiode naar de Middellandse zee. In tegenstelling tot de winter, wanneer veel mensen op wintersport gaan. De beste reistijd in Europa is voor de meeste Nederlanders wel bekend als het gaat om het weer. Wil je een stedentrip maken in een Zuid Europees land dan is de zomerperiode bijvoorbeeld niet aan te raden, omdat de temperaturen hier erg kunnen oplopen. Voor je besluit af te reizen naar een Europees land is het dus aan te raden goed na te denken over de activiteiten die je wilt gaan ondernemen op je reis.

Bezienswaardigheden in het kort

Bezienswaardigheden in het kort

Er is veel te zien in Europa. Zo kun je de Eiffeltoren bezoeken in Parijs. In London kun je de Tower bezichtigen, het beroemdste kasteel in Europa om de kroonjuwelen die hier te zien zijn. In Den Haag bezoek je Madurodam, de miniatuurstad van Europa. De Sagrada Familia in Barcelona, de mooiste kathedraal ter wereld ontworpen door Gaudi. Het Colosseum in Rome, het amfitheater uit het oude Romeinse rijk. De Euromast in Rotterdam, één van de hoogste gebouwen ter wereld. Of Scala van Milaan. Een wereldberoemd operatheater. Het kan allemaal in Europa.

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...