Rondreis Noord-Amerika

Rondreis Noord-Amerika

bestemmingen icoon Ontdek de natuur & cultuur van de USA, Canada of Mexico
aanbieders Groesprondreizen, Individuele rondreizen & Fly-Drives
prijs Vaste Reisroutes of stel uw reis samen met bouwstenen
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Noord-Amerika: Ontdek de imposante natuur en interessante culturen in de USA, Canada of Mexico

Het continent Noord-Amerika bestaat uit de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Met name de USA is erg in trek voor rondreizen, maar Canada en Mexico hebben je ook veel te bieden. Kies voor de USA voor imposante natuurparken en grootste steden. Canada is qua natuur minstens zo indrukwekkend. Mexico biedt geweldige stranden en de eeuwenoude Mayacultuur

Als je een rondreis maakt door Noord Amerika wacht je een machtige ervaring. Je bezoekt de wereldsteden Los Angeles, San Francisco en New York, geniet van de prachtige natuur in Canada en Mexico en ontdekt er de zonovergoten stranden, ruige jungle-gebieden en Maya-tempels. Je trekt door de Grand Canyon en bezoekt één van de vele natuurparken, zoals Yosemite of Yellowstone. Een rondreis door Noord Amerika biedt avontuur en eindeloze mogelijkheden, het beslaat een enorm gebied tussen de Atlantische en de Grote Oceaan. Aangezien er erg veel te doen is in Noord Amerika kun je het beste de tijd nemen om uit te zoeken wat je precies wilt doen. Zo zijn Canada en de Verenigde Staten perfect voor camperreizen vanwege het goede wegennetwerk. Rondreizen in Noord Amerika is niet altijd goedkoop, maar wel avontuurlijk en mooi. Beleef ‘The American Dream’

Verder worden de tropische eilanden Cuba, Jamaica en de Bahama’s ook tot Noord-Amerika gerekend; hier kun je natuurlijk ook prachtige vakanties houden.


Rondreizen door Noord-Amerika - Informatie

Landen in Noord-Amerika

Landen in Noord-Amerika

Noord Amerika bestaat uit de landen Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Ook de tropische eilanden Cuba, Jamaica en de Bahama’s behoren tot dit continent. Het zuidelijke deel van Noord Amerika kent een tropisch klimaat, maar het noorden kent een arctisch klimaat. Hierdoor heeft het continent een groen en divers landschap; rijk aan rivieren, meren en bergen. In het zuiden vind je juist tropisch regenwoud en reusachtige woestijnen. Toronto, New York, Chicago en Mexico City zijn inspirerende metropolen.

Cultuur

Cultuur

Amerika is oorspronkelijk het land van de Indianen, al zie je van deze cultuur (van meer dan vijfhonderd jaar geleden) maar weinig meer terug. in speciaal opgerichte reservaten vind je nog wel veel terug van dit erfgoed van de Amerikaanse Indianen. Amerika wordt ook wel het land van de mogelijkheden genoemd; “land of oppurtunities”. Veel gelukszoekers trekken naar dit land toe voor ‘The American Dearm’. Hierdoor is de cultuur in Amerika zeer dynamisch. Het Amerika van vandaag kenmerkt zich door politieke stromingen, materialisme en religie.

Beste reistijd

Beste reistijd

Je kunt ieder seizoen goed reizen naar Noord Amerika. Omdat het land zo groot is, kun je in ieder gedeelte wel ergens het gewenste klimaat vinden. De zomerperiode is in de meeste staten het hoogseizoen. Rond Nieuwjaar zijn New York City en de wintersportgebieden populair. In het voorjaar en het najaar zijn de prijzen het voordeligst, al zijn er dan ook minder evenementen. Wil je de Rocky Mountains bezoeken? In de zomermaanden is het hier redelijk koel omdat het gebied hoog boven zeeniveau ligt. In de winter is het extreem koud en valt er veel neerslag, waardoor het een perfect gebied is voor wintersportliefhebbers.

Bezienswaardigheden in het kort

Bezienswaardigheden in het kort

Onderdeel van de Rocky Mountains is het Jasper National Park. Naast indrukwekkende bergen vind je hier ook meren en valleien. Los Angeles moet je zeker bezocht hebben. Deze grote metropool ligt aan de westkust van de Verenigde Staten. Daarnaast is New York City natuurlijk een belangrijke stad om te bezoeken. Het is de grootste stad van de Verenigde Staten en het belangrijkste ter wereld op het gebied van handel en financiën. De bekendste watervallen ter wereld zijn de Niagara watervallen, deze moet je ook absoluut bezoeken. Tot slot het Nationaal Park Yosemite, een groot nationaal park in Californië.

Amerikaanse Hamburger

Noord-Amerikaanse keuken

De Noord-Amerikaanse keuken weerspiegelt de diversiteit van het continent met een mix van inheemse, Europese en Aziatische invloeden. In de Verenigde Staten zijn barbecues, hamburgers en hotdogs kenmerkend, terwijl in Canada poutine en butter tarts populair zijn. Mexico brengt smaakvolle gerechten als taco’s, guacamole en enchiladas. De Native American cuisine legt de nadruk op lokale ingrediënten zoals maïs, bonen en bizon. Noord-Amerika staat ook bekend om zijn fusiongerechten, waarbij culinaire tradities samenkomen. Over het algemeen weerspiegelt de Noord-Amerikaanse keuken een rijke smeltkroes van smaken en culinaire innovaties.

Fly drive

Combinatie-reizen

Combinatie-reizen in Noord-Amerika bieden reizigers de kans om de diverse culturen en landschappen van twee verschillende landen te ervaren. Een populaire combinatie is de VS en Canada, waarbij je het bruisende stadsleven van New York kunt combineren met de adembenemende natuur van de Canadese Rocky Mountains. Een andere boeiende optie is een reis naar Mexico en de Verenigde Staten, waar je kunt genieten van de rijke geschiedenis van Mexico-Stad en de zonnige stranden van Miami. Deze reizen belichten de veelzijdigheid van Noord-Amerika, waardoor reizigers een uniek en gevarieerd avontuur kunnen beleven.

Reisinspiratie & Tips

Langkawi Maleisie

Op vakantie naar Maleisië: een avontuur in een land van culturen en contrasten

Maleisië is een zeer divers land dat zich uitstekend leent voor een onvergetelijke rondreis. Het staat bekend als een van de meest ontwikkelde landen in Azië...

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...