Groepsrondreizen

Groepsrondreizen

bestemmingen icoon Groepsrondreizen door bv Azië, Zuid-Amerika, de USA en Europa
aanbieders Reizen in kleine groepen met lokale of Nederlandstalige gids
prijs Actieve, culturele of natuurgerichte groepsreizen
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Groepsreizen: ontdek de mooiste plekken met gelijkgestemde reisgenoten

Verre rondreizen worden vaak zowel aangeboden als groepsrondreizen en als individuele reizen. Bij een groepsrondreis – of groepsreis – reis je met een gezelschap van zo’n 6 tot 24 anderen naar een geweldige bestemming. Meestal is er 24/7 reisbegeleiding aanwezig. Dit kan een Nederlandstalige gids zijn, maar ook een Engels sprekende lokale guide.

Vaak leg je de afstanden over land af in een speciaal gehuurde luxe(re) bus. Als je een groot land bezoekt kan er ook sprake zijn van binnenlandse vluchten. De reisroute, accomodaties, een deel van de excursies en soms ook de maaltijden liggen vooraf vast. Vaak zie je erg veel in relatief korte tijd. Tijdens de reis wil men je zoveel mogelijk highlights laten zien, en kennis laten maken met de lokale cultuur en keuken. Bij een groepsreis zijn zowel alleenreizenden als koppels/samenreizenden welkom.

Populaire bestemmingen voor groepsrondreizen

Hoewel er voor vrijwel elk denkbaar land wel groepsrondreizen te boeken zijn is er een aantal landen dat er qua populariteit duidelijk bovenuit steekt. Veel geboekte groepsreizen gaan bijvoorbeeld naar Jordanië, IJsland, Japan, Thailand, Noorwegen, Zuid-Afrika en Marokko.


Groepsreizen naar Populaire Bestemmingen

Waarom kiezen voor een groepsreis?

  • De reisroute ligt vast, net als de accomodaties
  • De route is vaker afgelegd en geoptimaliseerd; je ziet héél veel
  • Vaak een groot aanbod aan (optionele) excursies
  • Geen uitzoekwerk vooraf
  • Een groepsreis is meestal voordeliger dan een privé-reis
  • Je doet nieuwe contacten op; deel je foto’s & reiservaringen
  • Een gids vertelt je tot in detail over je bestemming
  • Op sommige bestemmingen kan het veiliger zijn in een groep
  • Meestal ruimte voor vrije tijd/eigen invulling

Groepsreizen - informatie

Avontuurlijke single reizen groep

Avontuurlijke Groepsreizen

Bij avontuurlijke rondreizen staan naast de standaard bezienswaardigheden ook natuur en avontuurlijke activiteiten centraal. Denk aan hiken in Noorwegen, kamperen in Keniaanse wildparken of raften in Nepal. Ook worden bijvoorbeeld steden en tempels afgewisseld met excursies als zip-linen, bungee-jumpen of parasailen. Shoestring, Beyond Borders, Kilroy en NoSun organiseren van dit soort avontuurlijke groepsrondreizen

Culturele groepsreis

Culturele Groepsreizen

Bij culturele rondreizen staat de lokale cultuur centraal. Er is veel aandacht voor geschiedenis, kunst, de lokale gastronomie, architectuur en soms ook muziek en dans. Vaak gaat er een Nederlandstalige specialist mee om de reis te begeleiden. Populaire bestemmingen zijn Jordanië, Italië, Japan, Egypte, Israël en Griekenland. Met name SRC Reizen, Labrys Reizen en Experience Travel staan bekend om hun culturele groepsrondreizen.

Groep jongeren in de bergen

Jongeren Groepsreizen

Als je als twintiger een groepsreis boekt bij een Djoser heb je een goede kans dat je met flink wat 50-ers en ouder in de groep komt te zitten. Veel jongeren hebben hier weinig zin in. Gelukkig is er een aantal organisaties dat speciale jongerengroepsreizen heeft ontwikkeld. Ook het reisprogramma is afgestemd op een jonger publiek. Voorbeelden van reisbureaus zijn Simi Reizen, Mambo, Vinea Vakanties en Travel Around.

single groepsreis

Single Groepsreizen

Sommige groepsreizen zijn speciaal bedoeld voor singles. Bij deze single reizen hoef je niet per sé vrijgezel te zijn, maar je dient wel in je eentje te boeken. Stellen, vrienden et cetera mogen niet mee. Het zijn overigens geen dating-reizen; het doel is niet een partner te vinden. Al weet je het natuurlijk nooit. Heb je interesse in een singlereis? Je vindt hier de pagina die geheel aan single reizen gewijd is.

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...