Rondreis Indonesië

Rondreis Indonesië

indonesie
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Jakarta, Bandung, Bromo Vulkaan & Borobudur
aanbieders Groepsrondreizen & Individuele rondreizen
prijs Vaste Reisroutes of op-maat-gemaakte Indonesië reizen
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Indonesie: Tempels, eilanden, stranden en natuur in één reis

Een rondreis door Indonesië brengt je langs idyllische stranden, prachtige tempels, fascinerende culturen, indrukwekkende vulkanen en unieke flora en fauna. Je maakt kennis met een uitgestrekte archipel van maar liefst 17.000 eilanden. Dit brengt een grote diversiteit aan culturen met zich mee, als ook mensen, gewoonten, talen en natuurschoon. In Indonesië raak je niet snel uitgekeken en deze rondreis is zeker een bijzondere ervaring. De kleine eilandjes zijn perfect wanneer je wilt genieten van een privé strand of wilt socialiseren met de lokale bevolking. De grotere eilanden zijn meer toeristisch, zoals Bali. Je vindt hier prachtige cultuur en vele mogelijkheden om te surfen. Op Sumatra daarentegen komt je terecht in een grote jungle met unieke diersoorten. En Jakarta, de hoofdstad van het land, geeft je een kijkje in de moderne keuken. De orang-oetan vind je op Sumatra en Kalimantan

Je kunt individueel op rondreis door Indonesië, maar er zijn ook groepsrondreizen te boeken. Tot slot kun je een rondreis op maat laten maken.


Hoogtepunten van Indonesië

Maak je een rondreis door Indonesië, dan mag je de volgende highlights niet missen. Bali, Lombok en Medan. Bezoek de regenwouden in Medan, maar ook het paleis van de sultan, de Tong Ka Kwang tempel en de Mesjid Raya moskee. Op Bali, het dichtbevolkte eiland, is een waar vakantieparadijs. De oerwouden zijn indrukwekkend met meer dan 20.000 tempels en rijstvelden, evenals de cultuur op het eiland, met zijn vele optochten, dansen en tradities. Lombok is nog een stuk primitiever. Het toerisme is hier een stuk minder. Je vindt hier de vulkaan Rinjani, tussen de parelwitte stranden en het tropische laagland.

Rondreis Indonesië - Informatie

Cultuur

Cultuur

Indonesië heeft miljoenen inwoners en meer dan 300 etnische groepen. Dit komt voornamelijk door de grote groepen migranten vanuit Afrika en Azië. Ook wonen er veel Chinezen, de meeste inwoners zijn echter van Maleisische afkomst. 90% van de bevolking is Moslim, maar er is geen officiële godsdienst. Ook het christendom en hindoeïsme komen veel voor onder de bevolking. Indonesiërs zijn vriendelijk en zullen je altijd groeten. Kwaad worden wordt door Indonesiërs gezien als een teken van zwakte. Blijf dus altijd rustig.

De Indonesische Keuken

De Indonesische Keuken

Het hoofdgerecht van een Indonesische maaltijd is rijst. Je eet dit samen met vis, fruit of curry. Indonesische rijsttafels is typisch Nederlands en zul je dus niet in Indonesië aantreffen. Andere typisch Indonesische gerechten zijn gadogado, martabak, batagor, rendang en mie ayam.
Bij de maaltijd wordt er thee of water gedronken met veel suiker. Aangezien het land streng islamitisch is, is alcohol soms lastig te verkrijgen. In Indonesië drinkt men het allerliefste lauwe dranken, iets kouds kom je er dus ook niet altijd tegen.

wolken

Beste Reistijd Indonesië

De beste reistijd voor Indonesië varieert per regio, maar over het algemeen zijn de droge maanden tussen mei en september gunstig voor een bezoek. Dit geldt voor populaire bestemmingen zoals Bali, Java en Lombok. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en regenval minimaal. Het regenseizoen, dat kan variëren afhankelijk van de locatie, valt meestal tussen november en maart. Voor specifieke eilanden en gebieden is het raadzaam om het lokale klimaat te onderzoeken bij het plannen van je reis naar Indonesië.

Yogyakarta

Yogyakarta

Yogyakarta is een culturele stad met een gastvrije en vriendelijke bevolking. De stad is bekend om haar gamelanmuziek, de levendige batikindustrie en vooral om de Kraton. Dit is het paleis van de sultan. In Yogyakarta reis je terug in de Nederlandse geschiedenis. Veel gebouwen komen uit de tijd dat de Nederlanders overheersten in het toenmalige Indië. Je kunt hier rondzwerven in kleine steegjes en de mooie koloniale gebouwen bezichtigen. Vanuit Yogyakarta kun je diverse grote attracties van Java bezoeken, zoals het Hindoeïstische tempelcomplex Prambanan.

Jakarta

Jakarta

De Indonesische hoofdstad Jakarta bevindt zich op Java. Java is een moderne metropool. De hoofdstad is enorm levendig en kenmerkt zich door de vele wijken met smalle paadjes, één van de charmes van Jakarta. Daarnaast heeft de stad vele bezienswaardigheden op koloniaal en historisch gebied. Het is niet verstandig om langer dan twee dagen in Jakarta te verblijven. De luchtvervuiling is er enorm en ook het rampzalige verkeer zorgt ervoor dat mensen hier niet lang zullen verblijven. De gigantische winkelcentra zijn met name interessant voor toeristen.

Bandung

Bandung

Bandung wordt ook wel het Parijs van Java genoemd. Het is een grote studentenstad, studenten komen vanuit de hele wereld om in Bandung te studeren. Het wordt omringd door vulkanen, rijstvelden, theeplantages en hot springs. In 1920 was Bandung het centrum van de koloniale Nederlandse regering. Het centrum van de stad is chaotisch en druk, met vele grote winkelcentra. De straten worden gesierd door tropische art deco gebouwen. In de buitenwijken van Bandung is het zeer rustig. Je kunt hier mooie fietstochten maken door de koloniale wijken.

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...