Shoestring Reizen

Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Avontuurlijke groeps- en single reizen mét local impact

Hoe vér kun jij gaan met Shoestring Reizen? De reisorganisatie biedt avontuurlijke single reizen en groepsrondreizen aan naar alle uithoeken van de wereld. Naast het vaste reisprogramma is er veel individuele vrijheid, al hangt dit ook een beetje van je bestemming af. Shoestring vindt het milieu en lokale impact belangrijk; daarover later meer.

De single reizen worden aangeboden in verschillende leeftijdscategorieën: alle leeftijden, 18 t/m 45 en 25 t/m 35 jaar. De groepsreizen zijn altijd voor alle leeftijden. Hun reisspecialisten stellen de reizen met zorg samen en streven ernaar om ze zo betaalbaar mogelijk aan te bieden, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Dit betekent dat een deel van de excursies optioneel is; je kunt een reis dus zo duur maken als je wilt.

Tijdens de groepsreis word je begeleid door een goed opgeleide lokale Engelstalige reisbegeleider. Een lokale gids weet meer over zijn of haar land te vertellen dan een Nederlandse. Ik ben zelf met de Shoestring singlereis naar Kenia en Tanzania mee geweest, en daar was een prima gids aanwezig.

Bestemmingen van Shoestring Reizen

Populaire bestemmingen zijn de combinatie-reis Argentinië, Paraguay & Brazilië, Jordanië, Japan, Thailand, Costa Rica, Cuba en de combinatie-reis Mexico en Guatemala (de Maya-route). Als je avontuurlijk bent aangelegd en geen moeite hebt met basic kamperen en relatief veel reisuren in een overland-truck, dan kan ik de Kenia, Tanzania en Zanzibar reis van harte aanbevelen. Deze reis heeft als zwarte ‘C’ en is daarmee een van de intensievere reizen. Kenia is één van de beste landen voor een safari.

Kies je voor meer comfort, dan kun je naar hun A en B-reizen kijken. Hierbij wordt er niet gekampeerd en zijn de reisdagen minder lang. Een D-reis is bijvoorbeeld de Annapurna Circuit trekking in Nepal. Op de website vind je bij elke reis de zwaarte, reisroute, de reisuren en het programma van dag tot dag. Naast het vaste programma is er dus ook ruimte voor individuele invulling en optionele excursies.

Shoestring onderscheidt zich naast hun Local Impact doelstellingen ook met het organiseren van festivalreizen. Sommige bestemmingen staan bij bepaalde vertrekdata in het teken van een festival. Voorbeelden zijn de Pushkar Fair in India en het Loy Krathong Festival in Thailand.

Bij de groepsreizen mogen stellen. koppels en vriendengroepjes mee; de de single reizen zijn echt bedoeld voor singles en alleengaanden. Op de site kun je per vertrekdatum het actuele reisgezelschap zien. Zo kun je zien hoeveel mannen en vrouwen er mee gaan, en wat hun geboortejaar is. Anders dan bijvoorbeeld Villavibes hanteert deze reisorganisatie geen 50-50-regeling wat betreft geslacht.

Local Impact

Shoestring probeert hun reizen zo duurzaam mogelijk te organiseren. Ze proberen de negatieve effecten van vluchten zo veel mogelijk te beperken door non-stop vluchten te stimuleren (bijvoorbeeld met een korting als je kiest voor een rechtstreekse vlucht) en werken samen met JustDigIt. Deze organisatie vergroent Afrika om zo de aarde af te koelen. Eenmaal op je bestemming reis je zoveel mogelijk over land, behalve wanneer de reisafstand dat niet toelaat.

Een andere manier waarop ze impact proberen te maken is door naast de hoogtepunten ook wat minder bekende plekken te bezoeken. Vaak wordt er dan een lokale gids ingehuurd en heb je, bijvoorbeeld ook door een souvenir te kopen of in een minder bezochte accomodatie te overnachten een gunstige invloed op de lokale economie. Bij veel reizen wordt er minimaal 1 nacht bij mensen thuis overnacht. Soms, zoals bijvoorbeeld bij hun reis door Kirgizië, wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van dit soort homestays.

Veel reisorganisaties claimen met duurzaamheid en lokale impact bezig te zijn, maar Shoestring Reizen heeft er een aparte pagina mét concrete doelstellingen en cijfers aan gewijd op hun website. Ze zeggen de meest duurzame reisorganisatie van Europa te willen worden.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Specialist in groepsreizen en single reizen
 • Grootste aanbieder van verre single reizen
 • Single reizen met verschillende leeftijdscategorieën
 • Op reis met gelijkgestemde avontuurlijke reisgenoten
 • Reissom wordt laag gehouden door veel excursies optioneel aan te bieden
 • Ontdek unieke plekken met zorgvuldig samengestelde routes
 • Excursies met een duurzaam karakter
 • Zeker op reis: aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • Shoestring Reizen
 • Website: https://www.shoestring.nl
 • E-mailadres: info@shoestring.nl
 • Telefoonnummer: 020-685 0203
 • Adresgegevens:
  Entrada 223
  1114 AA Amsterdam-Duivendrecht

Shoestring Reizen is specialist in:

 • Groepsreizen
 • Single reizen 18 t/m 45 jaar
 • Single reizen 25 t/m 35 jaar
 • Single reizen voor alle leeftijden
 • Festivalreizen

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...