Habari Travel

Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Specialist in rondreizen door Oeganda

Reisorganisatie Habari Travel is de specialist voor individuele en groepsrondreizen door Oeganda. Bijzonder aan dit bedrijf is dat ze een eigen kantoor hebben in Kampala, en de accommodaties waar je overnacht in eigen beheer hebben.

Habari Travel heeft een aantal voorbeeldreizen op de site staan die je ‘as is’ kunt boeken, maar ze leveren ook maatwerk. Hoogtepunt van Oeganda zijn natuurlijk de gorilla’s; een gorillatrekking moet dan ook zeker op je todo-list staan als je dit land bezoekt. Kies bijvoorbeeld voor Habari’s ‘Parel van Afrika’ reis, waar een gorilla tracking op het programma staat.

Oeganda, of Uganda, is één van de parels van het Afrikaanse continent. Bezoek één van de nationale parken om olifanten, gorilla’s, chimpansees, leeuwen en giraffen in hun natuurlijke omgeving te zien. Bezoek het Groene Hart van Afrika en ontdek al zijn fascinerende aspecten tijdens een onvergetelijke rondreis. Vergeet je camera niet, want je kunt als je geluk hebt prachtige foto’s maken van de natuur, vogels en wilde dieren Kies voor een individuele rondreis of boek een groepsreis met ervaren gids en comfortabel vervoer ter plaatse. 

Bestemmingen in Oeganda

Habari Travel is gespecialiseerd in reizen naar en in Oeganda. Dankzij hun ruime ervaring kan er een passende reis op maat worden samengesteld als je individueel reist. Bezoek nationaal park Queen Elisabeth waar je veel wilde dieren kunt spotten, waaronder olifanten, nijlpaarden, bavianen en antilopen. Dit 2000 vierkante kilometer grote park heeft een savannelandschap.

De hoogste berg van Oeganda, Mount Stanley, ligt in het Rwenzorigebergte, ook dit is een nationaal park. Je zou het niet verwachten in Afrika, maar ook hier ligt sneeuw op de hoogste bergtoppen. 

Een ander bekend park is Bwindi Impenetrable Forest waar berggorilla’s leven. Een aantal van deze apenfamilies kun je als toerist bezoeken. Het grootste en bekendste park is Nationaal park Murchison Falls met een oppervlakte van 3.860 vierkante kilometer. De rivier de Witte Nijl stroomt door dit park met fraaie watervallen en stroomversnellingen. In het park leven olifanten, buffels, leeuwen, verschillende antilopenrassen zoals de Ugandan Knob, nijlpaarden en nijlkrokodillen. Ook vogelspotters kunnen in dit park hun hart ophalen. 

Habari Travel: dé Oeganda specialist

Als je Oeganda graag wilt bezoeken maar het land nog niet goed kent dan is het verstandig om met een reisbureau in zee te gaan dat ruime kennis van en ervaring in Oeganda heeft Habari Travel werkt al tientallen jaren samen met lokaal personeel, een eigen wagenpark en eigen accommodaties. Op die manier kan een onbezorgde reis naar de Parel van Afrika worden gegarandeerd.

Habari Travel werd in 1995 opgericht door volleybal-trainer Bart Munting, nadat hij het nationale team een aantal jaren had getraind. In de afgelopen jaren heeft het reisbureau Oeganda als vakantieland op de kaart gezet en daarmee een positieve bijdrage geleverd aan de werkgelegenheid en het toerisme en ook natuurbescherming in het land. 

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Rondreis-expert voor Oeganda
 • Eigen kantoor in Kampala
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Alle accommodaties & vervoer in eigen beheer
 • Bijna 200 Oegandese werknemers
 • Zeker op reis: aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • Habari Travel
 • Website: https://www.habaritravel.nl
 • E-mailadres: gorilla@habaritravel.nl
 • Telefoonnummer: 050-5417 045
 • Adresgegevens:
  Framaheerd 70
  9737 NM Groningen

Habari Travel is specialist in:

 • Individuele reizen
 • Groepsreizen
 • Maatwerkreizen
 • Single-vriendelijke reizen
 • Gorilla trackings

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...