De mooiste plekken voor een rondreis door Costa Rica

costarica
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Ontdek de mooiste plekken van Costa Rica

Costa Rica grenst in het noorden aan Nicaragua en het bevindt zich in Midden-Amerika. Aan het zuiden grenst het aan Panama. Costa Rica is 1,5 groter dan Nederland. In dit land is er op een klein oppervlak enorm veel tropische wildernis en unieke wildlife te vinden. Er is zoveel te doen en te zien in Costa Rica en daarom hebben we dit artikel voor je geschreven. Hierin vind je de mooiste plekken voor een geslaagde rondreis door Costa Rica. Met een huurauto ben je super flexibel om een prachtige rondreis te maken voor dit interessante land.

La Fortuna Waterval

Naast het dorpje La Fortuna ligt de La Fortuna Waterval. Deze waterval ligt midden in de jungle. Deze waterval staat bekend als een van de mooiste op de hele wereld. De waterval is 65 meter hoog en vanaf die afstand klettert het water zo een poel in. Heel indrukwekkend om te zien en deze waterval moet je zeker op de lijst zetten als je naar Costa Rica gaat. De waterval is helemaal omringd door planten, mos en lianen. Hier is het wel zaak om goed uit te kijken waar je loopt maar dit wel in combinatie met je ogen goed de kost geven. Waar de jungle namelijk niet zo dicht begroeid is, is er een prachtig uitzicht te zien.

Vulkaan Arenal

In het hele dorpje La Fortuna de vulkaan Arenal te zien. Deze vulkaan steekt hoog boven het dorpje uit en dat zorgt voor een prachtig beeld. Vaak is de lucht helderblauw maar zijn er om de vulkaan dreigende donkere wolken te vinden. Dit is een mooi en indrukwekkend gezicht en geeft prachtige plaatjes. De vulkaan kan ook beklommen worden en dit is ook zeker een aanrader.

Vulkaan Arenal Costa Rica
De Vulkaan Arenal in Costa Rica

Tamarindo

In het noorden van Costa Rica ligt Tamarindo. Dit is een mooi en relaxt surfersdorpje. Dit dorpje heeft een breed en mooi strand en als je wilt leren surfen is dit de perfecte plek om het te leren. Er zijn hier hele mooie golfen en daarnaast zijn er weinig rotsen. Dat zorgt ervoor dat er veel ruimte is om rustig te oefenen. En naast dit alles is dit ook nog eens een heel gezellig dorpje. Er zijn hier veel leuke restaurants te vinden en ook veel goede bars met muziek.

Monteverde Cloud Forest Reserve

In een rit van 2,5 uur rijd je van de hoofdstad San Jose naar het Monteverde Cloud Forest Reserve. Er is maar 2% op de aarde wat bestaat uit nevelwouden en een gedeelte daarvan kun je hier vinden. Dat zorgt ervoor dat het Monteverde echt een uniek stukje is op deze aarde en daarom is dit echt een must om dit gebied te bezoeken wanneer je in Costa Rica bent. Er is ook veel wildlife te vinden hier zoals: neusberen, brulapen en luiaards. Je kunt een gids inhuren die je meeneemt diep de jungle in. Maar Monteverde kan ook bekeken worden van grote hoogte op een van de hangbruggen.

Manuel Antonio National Park

Het bekendste en kleinste nationaal park van Costa Rica vind je aan de oostkust van het land. Dit is het Manual Antonio National Park. Hierbij grenst het regenwoud aan de witte zandstranden die het park heeft. In het park vind je luiaards, leguanen en brulapen. Maar als je even niet oppast zijn er ook doodshoofdaapjes die er met je eten vandoor kunnen gaan. Deze zijn namelijk heel erg ondeugend. Ook de neusberen hebben er een handje van om stiekem je eten te stelen als je een duik in de zee neemt.

Rondreizen deals

 
Djoser Rondreizen

Handige reistips & deals

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...