Dit zijn de 6 mooiste parken om wild life te spotten in Zuid-Afrika

zuidafrika
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Top 6 parken met wild life in Zuid-Afrika

Een van de dingen die boven aan het lijstje staat als men op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is natuurlijk op safari gaan. Het spotten van wildlife in het wild en in hun natuurlijke omgeving is ook een hele ervaring. Er zijn meer dan 20 parken in Zuid-Afrika. In dit artikel bespreken we de 5 mooiste parken in Zuid-Afrika om je safari-reis makkelijker te maken.

Het Kruger National Park

Dit is ook direct het bekendste park van Zuid-Afrika voor het maken van een geweldige safari. Het park bezit 20.000 kilometer aan ongerepte en uitgestrekte wildernis en dat zorgt ervoor dat dit het leefgebied is van veel verschillende soorten dieren. De gehele big 5 loopt hier rond samen met wilde honden, cheeta’s en civetkatten. In dit park is zoveel te zien, prachtige natuur en natuurlijk ook spectaculaire dieren.

Kruger National Park
Kruger National Park

Hluhluwe Imfolzi

Dit park blaast je meteen omver zodra je hier binnen komt. Hier vind je 75.000 hectare aan groen in een bergachtige omgeving. Dit landschap heeft prachtige uitzichtpunten en biedt daarom een heel fraaie achtergrond voor het maken van een perfecte safari. Je kunt hier de big 5 spotten maar dat wordt wel lastig. Het luipaard laat zich namelijk niet graag zien. Maar het is wel het perfecte park om de neushoorn te spotten.

Ismangaliso Wetland Park

Dit park is heel erg anders in vergelijking met de andere nationale wildparken. Het vinden van de wilde dieren staat hier namelijk op de tweede plaats en de natuur, de wetlands staan hier op de eerste plaats. Dit park heeft als eerste een plek bemachtigd in de Unesco-lijst. Deze plek wist het tot de lijst te schoppen door de mooie natuur en de ecosystemen die hier te vinden zijn. De big 5 is hier niet te vinden maar de big 4 wel.

Pilanesberg National Park

Het Pilanesberg National Parkark is gelegen op de krater van een uitgedoofde vulkaan, wat op zich al behoorlijk opmerkelijk is. In 1979, als onderdeel van een project, werden nog eens zesduizend zoogdieren toegevoegd aan de reeds bestaande tienduizend, met een beetje hulp van de mens. Dit park bevindt zich op de overgang tussen de droge Kalahari en het subtropische Lowveld, wat resulteert in een unieke diversiteit aan zoogdieren en vogels.

Je kunt hier de gehele ‘Big Five’ vinden, evenals giraffen, nijlpaarden, buffels, koedoes en hartenbeesten.

Addo Elephant Park

It’s all in the name hier want in dit park kun je vooral grote kuddes olifanten vinden. Er leven meer dan 600 olifanten in dit gebied. De kans is dus ook zeer groot dat je een of meerdere olifanten tegenkomt tijdens een safari in het Addo Elephant Park. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat het mogelijk is dat je er geen ziet, want het blijven wilde dieren en die zijn nooit te voorspellen. Het park is een van de grootste wildparken park van Zuid-Afrika. Er zijn naast olifanten ook andere dieren te zien zoals buffels, hyena’s, neushoorns en luipaarden. Er leven hier wel maar weinig luipaarden en daardoor is de mogelijkheid dat je niet de gehele big 5 gaat spotten tijdens deze safari aanzienlijk.

Kgalagadi Transfortier Park

Dit park bevindt zich in het noordwesten van Zuid-Afrika, grenzend aan Botswana en Namibië. Dit park is anders dan alle andere parken in Zuid-Afrika. Dit komt omdat dit gebied altijd erg geteisterd wordt door droogte maar desondanks dat hebben de dieren in dat gebied toch een manier gevonden om hiermee om te gaan en hier te overleven. Het woestijngebied heeft een aantal zandvlaktes die verschillen van wit tot rood zand. Maar ook vind je hier bomen en opgedroogde rivierbeddingen.

De natuur hier is ook prachtig helemaal op zijn eigen manier. Als je graag katachtigen wilt zien dan is dit park een hele goede keuze om te maken. Het park staat namelijk bekend om leeuwen, luipaarden, hyena’s en cheeta’s. Dit park is een goed park om te bezoeken als je houdt van ruig terrein, zandvlaktes en katachtigen. De beste reistijd om dit park te bezoeken is tussen mei en augustus.

Rondreizen deals

 
Djoser Rondreizen

Handige reistips & deals

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...