Rondreis Zwarte Woud

Rondreis Zwarte Woud

duitsland
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Freiburg & de bron van de Donau
aanbieders Autorondreizen, busrondreizen & groepsreizen
prijs Diverse reisorganisaties voor Het Zwarte Woud
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Wordt verrast tijdens een rondreis door het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een uitgestrekt natuurgebied met een zeer gevarieerd landschap. Omdat het gebied zich op de grens van Duitsland, Zwitserland en Tsjechië bevind heb je vanaf de bergtoppen fantastisch uitzicht over deze drie landen. Het veelzijdige landschap biedt je watervallen, groene bebossing, kabbelende riviertjes en pittoreske stadjes. Het Zwarte Woud past zowel bij een actieve vakantie als een vakantie waarbij je alleen maar wilt ontspannen. Alhoewel Duitsland voornamelijk bekend staat om zijn bierbrouwerijen en vette braadworsten, kun je van het Schwarzwald meer verfijning verwachten. Hier vindt je namelijk wijngebieden en restaurants met Michelin sterren en Gault Millau prijzen. Wanneer je dwaalt door de uitgestrekte bossen langs de overs van rivieren en meren is het niet moeilijk voor te stellen dat over het Zwarte Woud heel veel mythen en legendes de ronde gaan.


Highlights van het Zwarte Woud

Natuurliefhebbers komen niets te kort tijdens een rondreis door het Zwarte Woud. Het spectaculaire en veelzijdige landschap is uitermate geschikt voor buitensporters. Je kunt hier naar hartenlust wandelen, fietsen, kanoën en klimmen. In de dorpjes en stadjes van het Zwarte Woud vind je historische gebouwen en diverse restaurants met topchefs die meerdere malen in de culinaire prijzen zijn gevallen. In de thermale baden kun je heerlijk ontspannen en bijkomen van alle nieuwe indrukken die je tijdens deze reis hebt opgedaan.

Rondreis Zwarte Woud - Informatie

Watervallen van Triberg

Watervallen van Triberg

De hoogste watervallen van Duitsland vind je in Triberg. 7 watervallen met een gezamenlijke lengte van 163 meter lopen in 4 vallen naar beneden, eindigend in de rivier de Donau. De wandelpaden lopen redelijk steil naar boven en zijn dus minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Het wandelpad en de watervallen zijn zeer fotogeniek. Wie niet bang is voor een fikse wandeling, moet hier zeker even naartoe. Rondom de voet van de waterval vind je diverse winkeltjes en restaurants. De watervallen, die elke dag tot ongeveer 22 uur in de avond verlicht zijn, zijn het hele jaar door te bezoeken.

Bos

Wandelen

Wandelen in het Zwarte Woud is een enerverende ontdekkingsreis door weelderige bossen en schilderachtige landschappen. Dit uitgestrekte bergachtige gebied biedt een uitgebreid netwerk van wandelpaden, variërend van ontspannen boswandelingen tot uitdagende bergtochten. De paden leiden langs charmante dorpjes, glinsterende meren en adembenemende uitzichtpunten. Onderweg ontdekken wandelaars traditionele vakwerkhuizen en genieten van lokale specialiteiten. Het Zwarte Woud staat bekend om zijn klokkenmakersambacht, wat de wandelervaring verrijkt met culturele hoogtepunten. Of je nu kiest voor een korte wandeling of een meerdaagse trektocht, het Zwarte Woud belooft een onvergetelijke reis voor liefhebbers van natuur en avontuur.

Burg Hohenzollern

Burg Hohenzollern

Het originele kasteel Burg Hohenzollern dateert hoogstwaarschijnlijk uit de 11e eeuw, maar werd in 1423 verwoest, daarna wederopgebouwd, maar raakte hierna ook weer in verval. In 1819 besloot de toenmalige Pruisische kroonprins het voormalige kasteel van zijn voorouders weer opnieuw in ere te herstellen. De aangewezen architect liet zich bij het ontwerpen inspireren door Franse en Engelse middeleeuwse gebouwen. Op dat moment was de nieuwe gotiek, neogotiek genaamd, bijzonder in trek. De burcht is dan ook kenmerkend voor deze bouwstijl. De bibliotheek met prachtige wandschilderingen, de kamer van de koningin en de entreehal zijn enkele voorbeelden van vertrekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Burg Hohenzollern is het hele jaar door open.

Freiburg

Freiburg

Freiburg wordt ook wel gezien als de hoofdstad van het Zwarte Woud. Deze universiteitsstad heeft één van de mooiste historische stadskernen van het land. Rondom de stadskern lopen talloze knusse straatjes, waarlangs typische Bächle lopen. Bächle zijn kleine watergeulen die langs de voetpaden lopen. Gotische gebouwen sieren deze Duitse stad. Op de Münsterplatz wordt bijna dagelijks een markt gehouden en in het Historisches Kaufhaus kun je het stads historisch museum bezoeken. De binnenstad van Freiburg is meermaals per jaar het festivalterrein voor grote en kleine festivals, een grote kerstmarkt en een internationale cultuurbeurs.

Bron van de Donau

Bron van de Donau

De rivier de Donau is de langste rivier van de Europese Unie. Deze rivier ontspringt in het zwarte woud met maar liefst 120 liter per seconde. De Brigach is één van de twee bronnen van deze rivier. In het slotpark van het stadje Donaueschingen kun je deze bron bezoeken. Rondom de bron vind je een beeldenpark vol met marmeren beelden. De bron zelf is omgeven door een prachtig sierwerk en kan dienen als startpunt van een rondreis door het prachtige natuurlandschap van het Zwarte woud.

Titisee

Titisee

De Titisee straalt een kalme pracht uit te midden van weelderige naaldbossen. Dit bergmeer, gevormd door glaciale activiteit, biedt een serene omgeving voor bezoekers. De omtrek van Titisee is omzoomd met ontspannende wandelpaden, die uitnodigen tot rustige wandelingen langs het water. Het meer is een populaire plek voor watersporten zoals kanoën en peddelen, terwijl het omliggende landschap een rustige achtergrond vormt. Lokale eetgelegenheden en winkels voegen een vleugje authenticiteit toe aan de ervaring, waardoor Titisee een aangename bestemming is voor degenen die de natuurlijke charme van het Zwarte Woud willen verkennen.

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...