Rondreis Cappadocië

Rondreis Cappadocië

turkije
bestemmingen icoon Ontdek o.a. het Tufsteenlandschap, rotswoningen & Pasabag
aanbieders Groepsreizen, individuele rondreizen en fly & drives
prijs Vaste Reisroutes of op-maat-gemaakte Cappadocië reizen
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Een magische rondreis door Cappadocië

Een rondreis door het magische landschap van Cappadocië is er één om nooit te vergeten. De natuur is flink losgegaan op dit Turkse natuurgebied waardoor er een bijzonder landschap is ontstaan, wat met geen pen te beschrijven is. Dit sprookjesachtige oord is door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet. Naast oogstrelende landschappen vind je in Cappadocië ook prachtige historische gebouwen die ons herinneren aan de christelijke geschiedenis van het Turkse gebied. Deze Turkse streek is uitstekend geschikt voor cultuurliefhebbers. Probeer in de ondergrondse labyrinthsteden van Konya de raadsels van het onderaardse leven te ontrafelen en aanschouw de traditionele ambacht van de kunstnijverheid in de tapijtproductie. Natuurlijk kun je in Cappadocië ook heerlijk tot rust komen in een traditionele hamam en kun je heerlijk souvenirs shoppen in de kleine dorpjes. Een ballonvaart over de kalkstenen rotsformaties  maakt je vakantie helemaal af.


Highlights van Cappadocië

Cappadocië is een Turkse streek die rijk is aan geheimzinnige tufsteen landschappen, bijzondere rotswoningen en historische gebouwen. Cappadocië heeft ook diverse ondergrondse steden, waar nog maar slechts een deel van is blootgelegd en toegankelijk is voor publiek. Bezoek in Cappadocië minstens één van de vele mooie kerkjes om meer te weten te komen over de religieuze geschiedenis van deze streek. Avanos is een idyllisch dorpje waar je terecht kunt voor je souvenirs zoals handgeweven tapijten en kleurrijk aardewerk. Bezoek het openluchtmuseum van Göreme om je te vergapen aan de bonte fresco’s en maak een ontspannen wandeling door de Duiven Vallei.

Rondreis Cappadocië - Informatie

Mevlana Museum in Konya

Mevlana Museum in Konya

Als je iets meer over de bijzondere geschiedenis van Konya te weten wilt komen, dan is het Mevlana Museum een echte aanrader. Konya is een zeer religieuze stad en wordt vandaag de dag nog als een soort bedevaartsoort gezien door Moslims van over de hele wereld. Het museum is namelijk in de eerste plaats een mausoleum voor Mevlana, de oprichter van de derwisjen. Hier is ook de bakermat van de dansende Derwisjen; islamitische geestelijken die door middel van een markante dans dichter in contact proberen te komen met Allah. In het Mevlana Museum leer je alles over de geschiedenis van deze mystieke dansers.

Tufsteen landschap

Tufsteen landschap

Cappadocië dankt zijn bijzondere uiterlijk aan de bodem van tufsteen en kalksteen, die door jarenlange erosie vervormd zijn in de meest bijzondere formaties. Door uitbarstingen van de Dagi-vulkanen werd het gebied bedolven onder een flinke laag lava. Grote delen van deze lavagesteenten kwamen door harde wind bloot te liggen, waardoor diverse weersinvloeden vrij spel hadden op het gesteente. Het tufsteen landschap wordt door menigeen gekscherend een gatenkaas landschap genoemd, omdat inwoners in het zachte steen holwoningen maakten. In het tufsteen landschap van Cappadocië kun je genieten van bijzondere vergezichten over deze adembenemende bodemformaties.

De ondergrondse stad Kaymakli

De ondergrondse stad Kaymakli

Voor een bezoekje aan de ondergrondse stad van Kaymakli moet je wellicht een tikkeltje avontuurlijk ingesteld zijn. De burcht van Kaymakli bestaat namelijk grotendeels uit heel smalle gangenstelsels, waar eeuwenlang bewoners schuilden voor indringers. Een rondleiding door het ondergrondse stadje brengt je langs opslagplaatsen, grafkelders, stallen, enkele woonkamers en slaapkamers en zelfs kapellen enkele tientallen meters onder de grond. De ondergrondse stad is uitgerust met ventilatieschachten, zodat men er veilig kon verblijven. Het is als bezoeker bijna niet voor te stellen hoe men destijds geleefd met hebben. Het is een unieke kans om een blik te kunnen werpen op dit bijzondere fenomeen.

Pasabag en de feeënschoorstenen

Pasabag en de feeënschoorstenen

Het bijzondere landschap van Cappadocië is voornamelijk gevormd door vulkaanuitbarstingen en erosie door wind en regen. De bodem bestaat onder andere uit zacht tufsteen wat gemakkelijk gemodelleerd wordt door de diverse weersinvloeden. De beroemde ‘feeënschoorstenen’ in het plaatsje Pasabag spelen een belangrijke rol in de vele legendes die over het gebied de ronde gaan. Tijdens een rondreis door Cappadocië kun je aanschouwen hoe lokale inwoners in het landschap hele dorpen hebben gemaakt, die zo uit een sprookjesboek zouden kunnen komen. Door deze kluizenaarshutten word de Pasabag ook wel Monnikenvallei genoemd. Je kunt je vergapen aan dit wonderlijke natuurschouwspel.

Ballonvlucht

Ballonvlucht Cappadocië

Een ballonvlucht boven Cappadocië, Turkije, is een betoverende ervaring die je eigenlijk niet mag missen. In de vroege ochtend zweef je boven het surrealistische landschap van kalkstenen rotsformaties en feeënschoorstenen, terwijl de zon langzaam opkomt. De luchtballonnen vormen een sprookjesachtig tafereel tegen de hemel, en je hebt een panoramisch uitzicht op de unieke geologische kenmerken van de regio. Deze betoverende reis biedt een onvergetelijk perspectief op Cappadocië en staat garant voor adembenemende foto’s van dit ongewone en magische landschap. Het is een ervaring die de schoonheid en het mysterie van Cappadocië in al zijn glorie onthult.

wolken

Beste Reistijd Cappadocië

De beste tijd om Cappadocië, te bezoeken is tijdens de lente (april tot juni) en de herfst (september tot november). Gedurende deze maanden zijn de temperaturen mild en aangenaam, ideaal voor het verkennen van de unieke rotsformaties, ondergrondse steden en sprookjesachtige landschappen. In de zomermaanden kan het erg heet worden, en in de winter zijn sommige activiteiten mogelijk beperkt door kou en sneeuw. De lente en herfst bieden de perfecte omstandigheden om te genieten van de bezienswaardigheden en activiteiten van Cappadocië zonder te worden gehinderd door extreme weersomstandigheden. Bij sterke wind kunnen ballonvluchten geen doorgang vinden.

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...