Oezbekistan Reizen

Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Bijzondere individuele Zijderoute-reizen naar Oezbekistan

Ontdek één van de mooiste landen van de voormalige Sovjet-Unie. Oezbekistan is bekend van de Zijderoute. De plaatsen Samarkand en Boechara staan om die reden op de bucketlist van zo ongeveer iedereen die Centraal-Azië bezoekt. Ontdek tijdens een rondreis van Oezbekistan Reizen dit inspirerende land met zijn vele handwerken, waaronder natuurlijk zijde, maar ook hout, keramiek en metaal. 

Het gaat om individuele reizen, waarbij indien gewenst maatwerk wordt geleverd. Je kunt kiezen uit reisprogramma’s met verschillende thema’s. Zo is er een culinaire rondreis, een avontuurlijke reis, een ‘kort maar krachtig’ reis met Tashkent, Boechara en Samarkand en een cultuur & natuurreis. Voor groepsreizen naar Oezbekistan kun je terecht bij Koning Aap en Djoser.

De rondreizen van Oezbekistan Reizen

Oezbekistan leent zich bij uitstek voor een rondreis. Het land heeft veel te bieden en tijdens je reis kun je in één keer meerdere hoogtepunten bezoeken. Veel mensen keren na een eerst bezoek graag nog eens terug. Als je het land wilt leren kennen, dan is er een korte reis van 5 dagen. Je bezoekt de hoofdstad Tashkent en de twee highlights van de Zijderoute, Boechara en Samarkand. Als je het land beter wilt leren kennen, dan kies je voor een langere rondreis van 10, 12 of 15 dagen. Oezbekistan Reizen biedt ook een 10-daagse rondreis voor gezinnen en een avontuurlijke rondreis met veel aandacht voor de natuur. 

Je kunt ook kiezen voor een rondreis waarbij je ook de buurlanden Kirgizië en Kazachstanbezoekt. Een zogenaamde combinatie-reis. Zo kun je in een reis van 29 dagen de complete Zijderoute bezoeken en kennismaken met de roemrijke geschiedenis. Ook bij de meerlanden-reizen kun je ervoor kiezen een comfortabele reis samen te stellen of een reis met wat meer avontuur. Uiteraard wordt bij alle rondreizen door Centraal Azië de actualiteit goed in de gaten gehouden. Als er politieke onrust is in een land dan wordt dit land gemeden, hoewel dit in deze regio niet vaak aan de orde is. 

Waarom kies je voor Oezbekistan Reizen? 

De reizen die op de website van Oezbekistan Reizen staan zijn voorbeelden. Je kunt ze uiteraard boeken, maar het is mogelijk om je eigen reis samen te stellen. Ook kun je één van de standaard reizen als uitgangspunt nemen en deze uitbreiden of inkorten om er jouw persoonlijke kennismaking met Oezbekistan van te maken.

Als je besluit een reis te boeken dan worden alle reserveringen in orde gemaakt en ontvang je kort voor vertrek de reisbescheiden zoals vliegtickets. Bij reservering betaal je 15% van de reissom, het restant een maand voor de vertrekdatum. De reis wordt ter plaatse uitgevoerd in samenwerking met lokale partners. Zij zorgen ook voor gidsen en indien van toepassing chauffeurs om ervoor te zorgen dat je reis een onvergetelijke ervaring wordt. 

Op de website kun je reiservaringen van reizigers lezen die al eens geboekt hebben bij deze organisatie.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Rondreis-specialist voor Oezbekistan
 • Individuele maatwerk reizen
 • Ervaring sinds 1998
 • Goed netwerk van uitstekende gidsen & chauffeurs
 • Zeker op reis: aangesloten GGTO Garantiefonds & VvKR

Contactgegevens

 • Oezbekistan Reizen
 • Website: https://www.oezbekistanreizen.nl
 • E-mailadres: info@oezbekistanreizen.nl
 • Telefoonnummer: 023-700 1222
 • Adresgegevens:
  Landzichtlaan 10
  2101 ZH Heemstede

Oezbekistan Reizen is specialist in:

 • Reizen naar Oezbekistan
 • Verschillende reisthema’s
 • Zijderoute steden
 • Combinatiereizen (met Kirgizië & Kazachstan)

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...