Rondreis Beierse Woud

Rondreis Beierse Woud

duitsland
bestemmingen icoon Ontdek o.a. de natuur & leuke musea
aanbieders Autorondreizen, busrondreizen & groepsreizen
prijs Diverse reisorganisaties voor Het Beierse Woud
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Maak een mooie reis door het 'Groene dak' van Europa

Een rondreis door het Beierse Woud is een belevenis voor jong en oud. Men noemt dit Duitse gebied ook wel “het groene dak van Europa”. Overal waar je kijkt kun je de groene bomen zien die in deze bergachtige omgeving groeien. Het Beierse woud is uitstekend geschikt voor prachtige wandelingen of fietstochten door de groene natuur. In de winter komen wintersporters maar wat graag hun favoriete sport beoefenen in dit prachtige gebied. Op de rotsen vind je niet alleen metershoge bomen, maar ook bijzondere kasteelruïnes. In de bergdorpjes van het Beierse Woud kun je zien hoe hier al duizenden jaren de glasblaas-kunst wordt uitgeoefend. Deze klassieke nijverheid wordt hier nog met trots bedreven. Als je wel houdt van een lekker glas bier, dan ben je in het Beierse Woud op de juiste plek. Diverse bierbrouwerijen brouwen hier nog steeds bier volgens authentiek recept. Kom en proef het echte Beierse leven.


Highlights van het Beierse Woud

Het Beierse woud is een prachtig groen natuurgebied, wat een grote aantrekkingskracht heeft op natuurliefhebbers en fanatieke wandelaars. Het wintersportgebied de Grosser Abersee heeft de grootste skipiste van het gebied en wordt in de wintermaanden druk bezocht door onder andere skiërs, snowboarders en langlaufers. Culturele uitstapjes kunnen gemaakt worden naar het Glasmuseum en naar diverse bierbrouwerijen. Na een dag vol cultuur en lichamelijke beweging kun je bijkomen in een Beiers restaurant waar je een flinke maaltijd en een goed glas bier voorgeschoteld krijgt.

Rondreis Beierse Woud - Informatie

Grosser Abersee

Grosser Abersee

In het Beierse Woud bevindt zich het grote skigebied Grosser Aber. Vanaf de hoogste bergtop heb je prachtig uitzicht over zowel Duitsland als Tsjechië. Naast skipistes voor amateurs en gevorderden wintersporters vind je hier prachtige wandelgebieden en een funpark waar allerlei soorten wintersporten kunnen worden beoefend. Een gondelbaan brengt je helemaal naar de top van de Grosser Aber. Onderaan dit prachtige natuurgebied is een uitgestrekt meer en twee rustige bergdorpjes. Voor liefhebbers van de wintersport en de wandelsport is dit gedeelte van het Beierse woud een absoluut hoogtepunt.

Het Glasmuseum

Het Glasmuseum

De glasindustrie is een belangrijke nijverheid in dit gebied. In de kleine dorpjes vind je naast verschillende glaswinkeltjes, waar nog op de traditioneel wijze wordt glas geblazen, een Glasmuseum. In het Glasmuseum wordt verteld hoe men hier al ruim 3000 jaar glazen voorwerpen vervaardigd. Ook kun je hier heel veel verschillende glas geblazen objecten bewonderen die in deze streek gemaakt zijn. Veel van deze objecten zijn al ruim 3000 jaar oud. Er loopt zelfs een heuse glasroute door het gebied, waarlangs je talloze voorbeelden vindt van dit bijzondere ambacht.

De Dampbierbrouwerij

De Dampbierbrouwerij

De Dampbierbrouwerij is een oud Beierse brouwerij, waar nog op traditionele wijze bier wordt gebrouwen. In het nabijgelegen München wordt jaarlijks het Oktoberfest gehouden, maar in het Beierse Woud weten ze ook wel wat bier drinken is. In de Dampbierbrouwerij in het Beierse Woud kun je terecht voor een heerlijk glas koud bier, vers van de pers. Je leert hier alles over het ambachtelijke bierbrouw-proces en ziet het verfrissende drankje met eigen ogen ontstaan. In Beieren heeft ieder gebied zijn eigen kenmerkende biersoort, die gewoonlijk bij de maaltijd genuttigd wordt.

Boomkroonpad Neuschönau

Boomkroonpad Neuschönau

Het prachtige boomkroonpad in het nationale park het Beierse woud is met zijn imponerende lengte van 1300 meter het langste boomtoppad ter wereld. Omdat het pad vrij is van hindernissen en obstakels is het wandelgebied toegankelijk voor rolstoel-rijders en mensen die slecht ter been zijn. Je kunt met een lift naar boven en langs de wandelpaden zijn er diverse plekken waar je kunt uitrusten en kunt genieten van het bijzondere panorama. Vanaf de houten uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het Beierse Woud.

Boomtoppen Beierse woud

Openluchtmuseum Finsterau

Het Openluchtmuseum Finsterau in het Beierse Woud biedt een boeiende reis door de rurale geschiedenis van Beieren. Gelegen in een schilderachtige omgeving, toont het museum authentieke historische gebouwen, waaronder boerderijen en ambachtshuizen. Bezoekers krijgen inzicht in het dagelijks leven van vroegere generaties, met traditionele ambachten en landelijke architectuur. Het museum richt zich op het behoud van regionaal erfgoed en organiseert educatieve programma’s om bezoekers te informeren over de lokale cultuur. Een bezoek aan het Openluchtmuseum Finsterau is een kans om de eenvoudige, maar essentiële elementen van het Beierse plattelandsleven te waarderen.

Bos

Wandelen

Wandelen in het Beierse Woud biedt een indrukwekkende ervaring voor natuurliefhebbers en wandelaars. Dit uitgestrekte bosgebied in Zuid-Duitsland staat bekend om zijn weelderige groene landschappen, schilderachtige valleien en kronkelende paden. De gevarieerde routes doorkruisen dichte bossen, open weiden en langs schilderachtige beekjes. Wandelaars kunnen genieten van de rustige schoonheid van de omgeving terwijl ze de frisse berglucht inademen. Het Beierse Woud herbergt een netwerk van goed gemarkeerde paden, geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Ontdek de ongerepte natuur, observeer de lokale flora en fauna, en geniet van de rustige sereniteit die dit uitgestrekte bos te bieden heeft.

Reisinspiratie & Tips

Op vakantie naar Maleisië: een avontuur in een land van culturen en contrasten

Maleisië is een zeer divers land dat zich uitstekend leent voor een onvergetelijke rondreis. Het staat bekend als een van de meest ontwikkelde landen in Azië...

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...