Rondreis Berlijn

Rondreis Berlijn

duitsland
bestemmingen icoon Ontdek o.a. Brandenburger Tor & Checkpoint Charlie
aanbieders Autorondreizen, busrondreizen & groepsreizen
prijs Vaste Stedentrips of op-maat-gemaakte Berlijn Citytrips
Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Een indrukwekkende tour door het veelbewogen verleden van Berlijn

Het turbulente verleden van Berlijn heeft de stad niet onberoerd gelaten. Door de hele stad vind je indrukwekkende gedenktekens die ons helpen herinneren wat de stad allemaal heeft overwonnen. De tweede wereldoorlog en later de scheiding tussen Oost- Berlijn en West-Berlijn heeft duidelijk littekens achtergelaten. Voor de liefhebbers van geschiedenis is Berlijn een snoepwinkel van musea, monumenten en gebouwen. Maar er is niet alleen maar zware kost. Berlijn heeft een aantrekkingskracht op hippe creatievelingen, waardoor er regelmatig kleine festivals en hippiemarkten gehouden worden in de stad. Shoppen kan in deze Duitse hoofdstad prima. In het typisch Duitse warenhuis KaDeWe kun je naar hartenlust winkelen en ook in de winkelstraten rondom het warenhuis vind je prachtige winkels. Daarnaast heeft Berlijn een prachtige botanische tuin en een mooie dierentuin. In Berlijn zul je je niet snel vervelen.


Highlights van Berlijn

Berlijn is een stad met een roerige geschiedenis. Diverse monumenten door de stad herinneren mensen nog dagelijks aan de koude oorlog en de tweede wereldoorlog. Wie meer te weten wil komen over de Berlijnse muur kan onder andere terecht bij Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor en Alexander Platz. Het beroemde holocaust monument nabij de Brandenburger Tor is een indrukwekkend eerbetoon aan de joodse bevolking die in de tweede wereldoorlog zijn omgekomen. In Berlijn zijn er diverse musea zoals het DDR museum, het Altes Museum of het iets luchtigere Currywurst Museum.

Rondreis Berlijn - Informatie

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is een stadspoort wat symbool staat voor vrede. De poort, gelegen aan de Pariser Platz, stond tijdens de koude oorlog precies op de grens van oost- Berlijn en West-Berlijn. De Brandenburger Tor heeft een hoop meegemaakt. Het sculptuur op de poort werd in 1806 als oorlogsbuit meegenomen door Napoleon, maar keerde in 1816 terug naar de stad. De beroemde poort werd in de tweede wereldoorlog ernstig verwoest, waarna zowel inwoners van het oosten als het westen hebben meegewerkt aan de wederopbouw hiervan. Het sculptuur was er dermate slecht aan toe dat er tegenwoordig een replica bovenop de stadspoort te vinden is.

De Reichstag

De Reichstag

De Rijksdag is een architectonisch hoogstandje waar sinds 1999 de Duitse Bundestag zetelt. De kenmerkende koepel was tijdens bombardementen in de tweede wereldoorlog zwaar vernield. De nieuwe koepel heeft een moderne uitstraling, wat mooi afsteekt bij het klassieke karakter van de rest van het gebouw. De doorzichtige koepel staat symbool voor de transparantie van de democratie. Vanuit de koepel heb je een prachtig uitzicht over Berlijn. Een bezoekje aan de Reichstag is gratis, maar je dient je van te voren wel eerst aan te melden. Voor de Reichstag ligt een enorm grasveld waar zowel locals als toeristen bij mooi weer massaal te vinden zijn.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Ten tijde van de Berlijnse muur fungeerde Checkpoint Charlie als controlepost op de grens van de Amerikaanse en Russische sector. Dit was tevens de enige controlepost waar buitenlanders van Oost- Berlijn naar West-Berlijn konden reizen en andersom. Tegenwoordig is op deze plek een replica te vinden van het hokje. Acteurs in militair kostuum staan er om na te bootsen hoe de grensovergang vroeger bewaakt werd. Een streep van bakstenen in de grond geeft aan waar de muur vroeger heeft gelopen en nabij het checkpoint bevind zich het gelijknamige museum waar je door middel van foto’s en diverse attributen, meer te weten kunt komen over de scheiding die het land jarenlang in z’n greep hield.

Botanischer Garten

Botanischer Garten

Alhoewel de Botanische tuin in Berlijn een belangrijke functie heeft voor wetenschappelijke onderzoeken, wordt er vooral gretig gebruik van gemaakt door bezoekers die er heerlijk kunnen wandelen langs ruim 16000 verschillende inheemse plantensoorten. Ondanks de vele bezoekers heerst er in de botanische tuin een rustige sfeer. Er zijn diverse bankjes in de Botanischer Garten en in het restaurant kun je terecht voor een hapje en een drankje. In de enorme broeikassen kun je onder andere gigantische cactussen vinden, evenals vleesetende planten, kleurrijke orchideeën en reuzenbamboe. Entree tot deze bijzondere tuin bedraagt een paar euro. Bij de tuin hoort ook een museum, waarvoor je een apart entreeticket moet betalen.

wolken

Beste Reistijd Berlijn

De beste tijd om Berlijn te bezoeken is tijdens de lente (april tot juni) en de vroege herfst (september tot oktober). Tijdens deze maanden zijn de temperaturen aangenaam, de bloemen en bomen in bloei, en de stad bruist van activiteit. Het weer is ideaal voor het verkennen van bezienswaardigheden, genieten van terrasjes en deelnemen aan culturele evenementen. In de zomermaanden kan Berlijn warm en druk zijn, terwijl de wintermaanden vaak koud en grijs zijn. De lente en herfst bieden de perfecte balans tussen aangenaam weer en een bruisende stadsatmosfeer.

Techno Feest

Techno

De techno scene in Berlijn is legendarisch en wereldwijd bekend. De stad staat bekend om zijn bruisende nachtleven en iconische techno-clubs, zoals Berghain, Tresor en Watergate. Berlijn heeft een lange geschiedenis van elektronische muziek, die teruggaat tot de jaren 90, en heeft sindsdien een bloeiende underground techno-cultuur ontwikkeld. De clubs zijn vaak gehuisvest in industriële gebouwen en bieden 24-uurs feesten met enkele van ’s werelds beste DJ’s. De sfeer is inclusief en divers, en de stad blijft een pelgrimsoord voor technoliefhebbers die op zoek zijn naar een onvergetelijke nacht vol muziek en dans.

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...