Cycletours

Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Sinds 1981 de specialist voor fietsvakanties

Reisorganisatie Cycletours biedt individuele en groepsfietsvakanties aan in Europa. Fietsvakanties vanuit een standplaats of van accommodatie naar accomodatie (of camping naar camping).

Daarnaast kun je ook de Cycletours fietsbussen boeken, met een grote verscheidenheid aan bestemmingen binnen Europa. Je boekt dan alleen het vervoer; je vult je fietsreis verder zelf in. Je fiets gaat een trailer die achteraan de bus hangt. Ideaal, vind ik zelf. Ik heb er meerdere keren gebruik van gemaakt. In de bus zit je vaak met mensen die een georganiseerde fietsreis met Cycletours hebben geboekt, en een aantal ‘eenlingen’ die alleen van de busdienst gebruik maken.

Bij Cycletours kun je kiezen uit een groot aantal bestemmingen en thema’s. Zo zijn er hotel-reizen, kampeer-fietsvakanties en fiets-vaarvakanties. Ook voor wielrenners zijn er reizen te boeken, voor verschillende niveaus. Wil je op fietsvakantie met de kinderen? Kies dan voor een van de gezinsreizen bijvoorbeeld naar de Bodensee of Griekse eilanden.

Bestemmingen van Cycletours

De fietsreizen gaan naar diverse bestemmingen binnen Europa. Individuele fietsvakanties gaan onder andere naar Denemarken, Frankrijk en Duitsland, maar ook naar bijzondere bestemmingen als Albanië, Hongarije en Slovenië. Dit laatste land is mijn als fietsland erg goed bevallen. Uiteraard geldt dit helemaal voor Frankrijk.

Als je voor een groepsreis kiest kun je ook gaan fietsen in eerder genoemde landen, maar je vindt ook minder gangbare bestemmingen in het reisaanbod. Denk aan Nieuw-Zeeland of de Kattegattleden in Zweden.

Wielrenvakanties

Een aparte tak van sport binnen de fietsvakantie-wereld zijn de wielrenreizen. Cycletours biedt zowel individuele wielerreizen als groeps-wielrenvakanties aan. Ga lekker racefietsen in de Alpen, Pyreneeën en Dolomieten, of doe het wat rustiger aan in meer glooiende gebieden. Je verblijft in hotels of fietst van camping naar camping.

De fietsbussen van Cycletours

Als je buiten Nederland wilt fietsen met je eigen reisfiets of e-bike kan het vervoer nogal eens een dingetje zijn. Vliegen is gedoe (vind ik althans) en dat geldt ook voor treinen. De fietsbussen van Cycletours zijn een ideale oplossing. Via diverse opstapplaatsen in Nederland reis je met een nachtbus naar diverse mooie fietsregio’s in Nederland. Er is zelfs rekening gehouden met bekende fietsroutes zoals die van de Europafietsers. De fietsbussen rijden grofweg tussen april en september.

Bestemmingen zijn onder andere Avignon, Troyes, Beaune, Nevers, Cluses en St. jean -Pied-de-Port in Frankrijk en het Baskenland, Catalonië, Navarra in Spanje. Ook gaan er fietsbussen naar Italie, Zweden, Duitsland en tal van andere Europese fietslanden. Een retourtje kost een paar honderd euro inclusief bagage. Boek op tijd want er is een beperkt aantal vertrekdata en als een bus vol is zit hij ook vol.

Op de website van Cycletours vind je een prima kaart met alle bestemmingen, vertrekdata en prijzen. Je kunt niet zien hoeveel plekken er al bezet zijn in de fietsbus; dit is ook afhankelijk van de groepsreizen natuurlijk.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Individuele reizen en groepsreizen
 • Actief in de fietsvakantie-branche sinds 1981
 • Fietsvakanties voor iedereen & elk niveau
 • Sportieve en luxe fietsvakanties
 • Kamperen of overnachten in hotels
 • Zeker op reis: aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • Cycletours
 • Website: https://www.cycletours.nl
 • E-mailadres: info@cycletours.nl
 • Telefoonnummer: 020-521 8400
 • Adresgegevens:
  Gyroscoopweg 104
  1042 AX Amsterdam

Cycletours is specialist in:

 • Individuele fietsvakanties
 • Groepsfietsvakanties
 • Wielrenreizen
 • Fietsvakanties met kinderen
 • Fiets-vaarvakanties
 • Fietsbussen Europa

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...