Echt Ierland

Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Rondreizen en vakanties in het mysterieuze Ierland

Reisorganisatie Echt Ierland is specialist in vakanties en rondreizen door het prachtige Ierland. Je kunt er terecht voor fly-drives en rondreizen, maar ook voor wandelvakanties, vaarvakanties of alleen hun uitgebreide kennis van kleinschalige B&B’s.

Als Ierland expert kan Echt Ierland uitgekiende reisroutes aanbieden waarbij je langs diverse hoogtepunten komt, maar ook minder bekende plekjes ontdekt. Er staan diverse voorbeeldreizen op de site die je gelijk kunt boeken, maar je kunt de meeste fly-drives ook op maat aan laten passen.

Kies je voor een fly-drive? Dan wordt elk aspect van je reis zorgvuldig georganiseerd. Dit geldt voor zowel de vluchten naar Ierland als de autoverhuur; dit gebeurt via het gerenommeerde Hertz.

Bij aankomst in Ierland staat je huurauto al voor je klaar. Dit markeert het begin van een unieke rondreis, waarbij je verblijft in zorgvuldig geselecteerde, intieme hotels met een ongeëvenaarde locatie. De reizen hebben een rustig reistempo waardoor je het Ierse landschap goed in je kunt opnemen.

Rondreizen door Ierland

Je kunt ook een rondreis door Ierland boeken waarbij je zelf voor de (huur)auto zorgt. Dat is dan ook meteen het belangrijkste verschil tussen een fly-drive en een ‘gewone’ rondreis. Ook prettig voor mensen die liever niet vliegen en de ferry nemen.

Voor wandelaars en hikers heeft Echt Ierland een aantal wandelvakanties beschikbaar die leiden over bekende paden. De Wicklow Way klinkt je misschien bekend in de oren, maar ook de Ring of Kerry en Dingle Peninsula en de Connemara of het ruige Donegal behoren tot de mogelijkheden. De wandelvakanties zijn 5 tot 8 dagen lang; goed te doen dus. De wandelroutes krijg je mee en voor bagagetransport wordt gezorgd.

Let op: hun reizen naar Ierland zijn zeer populair in de maanden mei en juni. Hierdoor zijn veel accommodaties in die periode snel volgeboekt. Je kunt daardoor het beste snel boeken of voor een ander periode kiezen. Mei en juni zijn vanwege deze populariteit ook duurdere maanden wat betreft de hotelkamer-prijzen en B&B-prijzen. Lees je ook in wat betreft midges. Thank me later.

Bestemmingen van Echt Ierland

Om heel Ierland in één rondreis van rond de 2 weken te zien is niet te doen. Echt Ierland heeft hun rondreizen dus opgedeeld in regio’s. Zo kun je kiezen voor een rondreis door Zuid-Ierland, Zuid-West Ierland, Oost én West Ierland of alleen West-Ierland. Je zult keuzes moeten maken als je geen maand de tijd hebt.

Klassiek Ierland

Hun langste fly-drive is de 21-daagse ‘Klassiek Ierland’ reis. Dit is een complete en indrukwekkende rondreis rondom het eiland, waarbij Ierland en Noord-Ierland worden gecombineerd. Met je rental car navigeer je door kronkelige paden van het betoverende oosten; Ireland’s Ancient East tot het ruige ongetemde westen; The Wild Atlantic Way en van Killarney National Park in het zuiden tot aan de indrukwekkende rotsformaties van The Giant’s Causeway in Noord-Ierland. Pubs, gezellige dorpjes, dramatische kliffen en uitgestrekte landschappen!

Via de website kun je alle reizen en reisroutes rustig bekijken, of een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen als je vragen hebt over een specifieke Ierland-reis. Een dergelijk gesprek is ook mogelijk als je gewoon je wensen kenbaar wilt maken en wilt informeren naar de mogelijkheden.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Specialist in Ierland reizen
 • Standaard rondreizen of eenvoudig op maat aan te passen
 • Rustig reistempo
 • Persoonlijk geselecteerde & kleinschalige accomodaties
 • Actief sinds 2010
 • Zeker op reis; aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • Echt Ierland
 • Website: https://www.echtierland.nl
 • Telefoonnummer: 035-7200 006
 • Adresgegevens:
  Burgemeester-Reigerstraat 74
  3581 KW Utrecht

Echt Ierland is specialist in:

 • Rondreizen door Ierland
 • Fly-drives Ierland
 • Wandelvakanties
 • Vaarvakanties
 • Autoverhuur

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...