Norske Noorwegen Reizen

Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Diverse reizen door het schitterende en ruige Noorwegen

Reisorganisatie Norske Noorwegen Reizen biedt diverse reisthema’s in het geweldige Noorwegen. In e zomer kun je kiezen voor een autorondreis, treinreis, fly-drive of wandelvakantie. In de winter zijn er winter-excursies en Noorderlichtreizen. Verder is Norske.nl officieel vertegenwoordiger van de bekende Hurtigruten cruises.

Maak bijvoorbeeld een onvergetelijke autorondreis door Noorwegen. Of pak de trein voor adembenemende reizen door de bergen. En natuurlijk leg je een deel van het traject af per boot door één van de beroemde Noorse Fjorden. Ga aan boord van de Hurtigruten, de postboot die tegenwoordig fungeert als ferry tussen de kustplaatsen Bergen in het zuiden en Kirkenes in het noorden. 

Rondreizen in Noorwegen

Noorwegen is ideaal voor een rondreis. Met de auto heb je daarvoor wel een 4-wheeldrive nodig want de wegen zijn niet overal goed en soms moet er stevig worden geklommen. Er zijn meerdere mogelijkheden voor een rondreis, bijvoorbeeld tussen Oslo en Bergen of naar het ruige noorden.

Bij Norske Noorwegen Reizen kun je kiezen uit een breed aanbod voor rondreizen, ook per trein. Noorwegen heeft een uitstekend treinnet dat de grotere steden met elkaar verbindt. Daarnaast zijn zij exclusief vertegenwoordiger voor de Hurtigruten. Je kunt de gehele reis per boot afleggen, maar het is ook mogelijk om een deeltraject te boeken, bijvoorbeeld als onderdeel van je rondreis door Noorwegen.

Je kunt dagexcursies maken door één van de fjorden, wat adembenemend mooie vergezichten oplevert. Vanaf het eindstation van de Hurtigruten in Bergen kun je rechtstreeks terugvliegen naar Nederland. Vergeet niet om een dag extra te boeken in Bergen, want het is één van de leukste steden aan de kust, ondanks dat het er meer dan gemiddeld regent. Als je tijdens je rondreis Flåm bezoekt dan kun je een rit maken met de Flåmsbana tussen Flåm en Myrdal, één van de steilste treintrajecten ter wereld.  

Boek je reis naar Noorwegen bij de specialist

Norske Noorwegen Reizen bestaat al sinds 1953. Het reisbureau beschikt over uitgebreide kennis van Noorwegen en kan iedere reis voor je boeken. Je kunt een reis kiezen uit het assortiment op de website maar het is ook mogelijk om je wensen voor te leggen zodat er een reis op maat kan worden samengesteld. Het reisbureau boekt je vlucht of overtocht met de auto en alle vervoer en accommodaties ter plaatse.

Je kunt overnachten in hotels maar ook in comfortabele vakantiehuisjes. Noorwegen is het hele jaar door te bezoeken. Winterreizen naar Noorwegen zijn spectaculair omdat de kans groot is dat je het Noorderlicht te zien krijgt. In het noorden van het land komt de zon gedurende de winter niet op en leef je dus in het donker. Het reisbureau adviseert om vooraf een afspraak te maken voor het regelen van je reis. Eén van de medewerkers heeft dan alle tijd voor je om al je wensen door te nemen en vragen te beantwoorden. 

Norske Noorwegen Reizen; exclusief vertegenwoordiger van Hurtigruten

Norske Noorwegen Reizen is de officiële vertegenwoordiger van Hurtigruten in Nederland. Wat is Hurtigruten dan precies en wat houdt het concreet in? Dit is de beroemde bootreis langs de unieke Noorse fjordenkust.

Verscheidene keren per week vertrekt een schip van Hurtigruten vanuit Bergen, om na een reis van 2.500 zeemijlen en 34 havens via het hoge noorden, opnieuw in Bergen aan te meren. Vroeger was dit alleen een postschip, maar nu is het een populaire cruise geworden.

De 12-daagse cruise van Bergen naar Kirkenes en terug naar Bergen staat bekend als de klassieke Noorse fjordencruise. Met de postboot van Hurtigruten zijn er ook kortere routes beschikbaar. Op zee wordt de route voortdurend omgeven door indrukwekkende natuurpracht.

Het schip navigeert door de schilderachtige Raftsund langs de Lofotenwand, en de smalle Trollfjord zal ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de reis vormen, betoverend in zijn schoonheid. Er zijn verschillende boten, accommodatie-klasses, diner-opties et cetera. Je kunt op website van Norske.nl een gratis brochure aanvragen.

Hurtigruten lezing op reisbeurzen

Ik heb op een vakantiebeurs in Den Haag een lezing bijgewoond over Hurtigruten. Ik dacht dat ik op geen enkele manier ooit ‘van de cruises’ zou zijn maar deze lezing heeft dat wel veranderd. Het lijkt me een hele toffe reis, waarbij je ook veel mooie activiteiten aan land kunt bijboeken. Het reistempo ligt denk ik wel vrij hoog en hoe zal al die (outdoor) activiteiten aan land er in weten te krijgen, geen idee. Maar ze hebben vast een manier. Er worden vast vaker Hurtigruten lezingen op reisbeurzen gegeven.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Rondreis-specialist voor Noorwegen sinds 1953
 • Diverse reisthema’s
 • Alle reizen worden van A tot Z door hen zelf ingekocht, samengesteld en georganiseerd
 • Exclusief Hurtigruten vertegenwoordiger
 • Zeker op reis: aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • Norske
 • Website: https://www.norske.nl
 • E-mailadres: info@norske.nl
 • Telefoonnummer: 023-5289 856
 • Adresgegevens:
  Noorwegenhuis, Herenweg 64
  2101 ML Heemstede

Norske is specialist in:

 • Autorondreizen & fly-drives
 • Treinreizen
 • Wandelreizen
 • Stedentrips
 • Fjorden reizen
 • Winter & zomer excursies
 • Noorderlichtreizen
 • Hurtigruten cruises

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...