Opreis.nl

Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Duurzame Europese treinreizen

Een panorama-treinreis in Zwitserland, met de trein door Toscane en Cinque Terre of een trein-wandel-combinatiereis door het hart van Schotland! Reisorganisatie Opreis.nl is specialist in treinreizen in Europa. Ze willen treinvakanties tot een volwaardig alternatief maken voor vlieg- en autovakanties.

Bij Opreis.nl wijden ze zich geheel aan het organiseren van rondreizen binnen Europa, waarbij niet gevlogen wordt. Dus ook niet naar je startpunt of aan het einde van je vakantie weer naar huis.

Persoonlijk vind ik internationaal reizen met de trein al bij voorbaat wat gedoe. Als je via NS International naar een ander land wilt reizen werkt dat gewoon niet echt lekker op de site. Ook de prijzen vallen vaak tegen en de overstaptijden voelen niet altijd heel ‘safe’. Deze reisorganisatie regelt dit allemaal voor je, al blijft het misschien hier en daar tricky met overstappen. Hun treinspecialisten doen er in elk geval alles aan om internationaal reizen met de trein en het boeken van tickets zo zorgeloos mogelijk te maken.

Bestemmingen van Opreis.nl

Vooralsnog kun je alleen Europese treinreizen boeken via deze reisorganisatie. Per land hebben ze meestal meerdere opties. Maak een treinrondreis door Schotland, Italië, Zwitserland, Spanje, Noorwegen of de Baltische Staten Polen, Litouwen, Letland, Estland en/of Finland.

Met name de panorama-treinroutes in Zwitserland genieten enige bekendheid, omdat hierbij echt de treinreis de bestemming is. Prachtige panorama’s schieten langs terwijl je prinsheerlijk in je coupe zit. Opreis.nl heeft meerdere treinreizen in Zwitserland, met o.a. een korte en langere panorama-reis. Als je de tijd hebt kun je voor de 17-daagse ‘Lange treinreis Zwitserland’ kiezen, waarbij je geniet van al het moois dat Zwitserland te bieden heeft. 

Een andere lange treinrondreis is die in de Baltische Staten, waarbij je in 21 dagen door Oostenrijk, Slowakije, Polen, Litouwen, Letland, Estland en Finland reist. Voor wie mindert tijd heeft zijn er divers opties in Spanje, Schotland, en Italië.

Duurzaamheid

Als je, net als ik, wat huiverig bent om de trein te verkiezen boven het vliegtuig: op de site zijn diverse Google-reviews van tevreden reizigers die eco-vriendelijk op vakantie zijn geweest te lezen. En hoewel je met de trein al veel minder CO2 uitstoot wordt deze uitstoot in het kader van volledige duurzaamheid alsnog gecompenseerd via OXE. Met een treinreis stoot je trouwens al 5-11 keer minder CO2 uit dan bij een vliegvakantie, is te lezen op de website.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Breed aanbod van prachtige Europese treinreizen
 • Team van treinspecialisten
 • Hoewel treinreizen al zeer duurzaam is wordt je CO2 alsnog gecompenseerd
 • Zeker op reis: aangesloten bij VZR Garantiefonds, Calamiteitenfonds en VvKR

Contactgegevens

 • OpReis.nl
 • Website: https://www.opreis.nl
 • E-mailadres: info@opreis.nl
 • Telefoonnummer: 030-227 1870 (op afspraak)
 • Adresgegevens:
  Hooghiemstraplein 115
  3514 AZ Utrecht

OpReis is specialist in:

 • Treinrondreizen in Europa

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...