Footprint Travel

Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Bouw je eigen maatwerk-reis naar de mooiste bestemmingen

Footprint Travel biedt jou de gelegenheid hun standaard reisroutes om te toveren tot jullie droomreis. De Footprint Nomads hebben reizen in zowel Europa als ver daarbuiten samengesteld. Aan jou om ze naar wens te tweaken!

Vind je een vakantie rondreis heerlijk, maar wil je daarnaast ook zo duurzaam mogelijk reizen? Dan zit je goed bij Footprint Travel. Duurzaam reizen is wel degelijk mogelijk, ook als je geen zin hebt in een fiets- of wandelvakantie. Je kunt je vakantie helemaal naar jouw wensen aanpassen , waarbij je wel dankbaar gebruik kan maken van de kennis en ervaring van dit reisbureau.

Bekijk het ruime aanbod aan bestemmingen over de hele wereld en kies jouw droomreis, die je vervolgens volledig naar jouw persoonlijke wensen kunt aanpassen. 

Duurzaam reizen is de trend

Vliegschaamte…een aantal jaren geleden had niemand het erover. Nu is het iets waar je over nadenkt. Want vliegen is enorm belastend voor het milieu. Maar soms kom je er niet onderuit. Het is dan zaak om de uitstoot te compenseren door bijvoorbeeld ter plaatse te fietsen of de (elektrische) trein te pakken. Ook komen er steeds meer elektrische huurauto’s beschikbaar.

Als je reist met Footprint Travel dan wordt je reis sowieso zo duurzaam mogelijk georganiseerd. En dat is nog niet alles. Footprint doneert van elke geboekte reis 2% van de reissom voor het ondersteunen van verduurzamingsprojecten. Kies voor een auto of camper rondreis door Amerika. Een fly and drive door Mexico. Of blijf dichter bij huis en plan je eigen rondreis door Kroatië, Slovenië of Spanje. 

Wat onderscheidt Footprint Travel?

De naam zegt het al een beetje: Footprint Travel staat voor duurzaam reizen, maar er is meer. Je kunt via de Footprint Travel website zelf ‘reisorganisatietje’ spelen. Tweak zelf een basisreis die door één van de ‘nomads’ van de reisorganisatie is samengesteld, en je beleeft een onvergetelijke gepersonaliseerde vakantie.

Bevalt een hotel niet? Vervang het door een ander hotel. Wil je een vlucht of boek je die zelf? Voeg zelf excursies toe of verwijder delen van de reisroute uit het reisplan. Footprint Travee heeft een indrukwekkend module gebouwd waarbij je realtime alternatieve beschikbare hotels kunt zoeken, de route kunt wijzigen et cetera. Leuk om mee te spelen! Tweak je eigen rondreis op Footrpinttravel.nl.

Je bepaalt verder zelf hoe intensief je vakantie is. Actieve bergwandelingen of spannende tochten over het water, of wil je het wat rustiger aan doen. Waar je ook voor kiest, het wordt een vakantie die je niet snel ergens anders op deze manier kunt boeken. Je krijgt bij het samenstellen en boeken van je reis tips en tools om duurzaam te reizen. 

Als je je favoriete reis hebt gevonden dan kun je die online volledig naar jouw wensen aanpassen met extra excursies. Je kunt de reisroute wijzigen en jouw favoriete overnachtingslocaties selecteren. Als jouw reis helemaal naar wens is dan hoef je alleen nog maar te bevestigen en alles wordt voor je geboekt. Heb je vragen? Dan staat het team voor je klaar om je te helpen met jouw droomreis. 

Bestemmingen

Waar kun je dan precies naar toe? Als je een verre reis zoek kun je kiezen uit onder andere de Verenigde Staten, Costa Rica, Jordanië, Marokko & Zuid-Afrika. Wat dichter bij huis zijn Montenegro, IJsland, Lapland, Slovenië, Kroatië & Spanje de opties die op moment van schrijven op de website staan.

Positieve bijdrage aan het milieu

Ook al reis je per vliegtuig naar je vakantiebestemming, dan nog kun je een bijdrage leveren aan duurzaamheid, bijvoorbeeld door te compenseren. De reisorganisatie zelf doet ook een duit in het zakje door 2% van hun omzet aan groene lokale projecten te doneren.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Creëer je eigen reis met de Footprint planner
 • Neem een van de Footprint Nomads reizen als uitgangspunt
 • Reizen met een positieve impact
 • Doneert 2% van de omzet aan lokale (vergroenings)projecten
 • Zeker op reis: aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • Footprint Travel
 • Website: https://www.footprinttravel.nl
 • E-mailadres: info@footprinttravel.nl
 • Telefoonnummer: 071-8910 160
 • Adresgegevens:
  Pompoenweg 9
  2321 DK Leiden

Footprint Travel is specialist in:

 • Door jou op maat gemaakte rondreizen
 • Verre reizen: o.a. Amerika, Costa Rica, Mexico, Jordanië, Marokko & Zuid-Afrika
 • Europa: o.a. Montenegro, IJsland, Lapland, Slovenië, Kroatië & Spanje

Reisinspiratie & Tips

Op vakantie naar Maleisië: een avontuur in een land van culturen en contrasten

Maleisië is een zeer divers land dat zich uitstekend leent voor een onvergetelijke rondreis. Het staat bekend als een van de meest ontwikkelde landen in Azië...

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...