Estivant Vakanties

Wij vergelijken o.a.
koning aap reizen tui 333 travel anwb reizen sawadee djoser

Europese single vakanties & eenoudervakanties

Eigenlijk bestaat de website van Estivant Vakanties uit twee gedeeltes: een deel voor eenoudervakanties en een deel voor single reizen. Zowel hun single reizen als eenouder-reizen gaan naar bekende en minder bekende Europese bestemmingen. Ze bieden geen vakanties buiten ons continent aan.

Ik zal kort ingaan op hun single reizen, en vervolgens op de reizen voor eenoudergezinnen. Aan het einde van de pagina vind je een aantal voorbeeldreizen van Estivant Vakanties.

Single reizen

Als je voor een singlereis kiest ga je met maximaal 19 andere singles (op de man-vrouw-verhouding wordt natuurlik gelet) op pad. Er zijn actieve vakanties te boeken, zoals een huttentocht in italie, een natuurreis in Zweden en een sportieve vakantie in de Franse Alpen, maar er zijn ook opties voor zonaanbidders en solo-reizigers die meer de rust zoeken. In de winter kun je met Estivant op wintersport, in Oostenrijk en Italië.

Voorbeelden zijn hun zonvakanties op de Griekse eilanden Kreta en Samos, de strandvakantie op Mallorca en de zonvakantie aan de Costa Brava, vlakbij het de middeleeuwse stad Girona.

Bestemmingen van de single reizen van Estivant Vakanties

Wat betreft echte single rondreizen is het reisaanbod wat magertjes. Er is een rondreis door het Spaanse Andalusië, een culturele reis door Toscane en een rondreis door Tsjechie. De huttentocht door de Dolomieten zou je ook als rondreis kunnen betitelen, al is dat meer een trektocht.

Andere bestemmingen van de Estivant single reizen zijn Kroatië, Slovenië, Frankrijk, het Italiaanse Sardinië en Tenerife. Op de site wordt onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende type reizen: relax-reizen, doe-reizen en ontdek-reizen. Tezamen met het leeftijdscategorie-filter vind je snel een bestemmingen die bij je past.

Eenoudervakanties

De directeur van Estivant Vakanties komt zelf uit een eenoudergezin, dus weet wat er gevraagd wordt bij dit type reizen. Anders dan bij de single reizen worden er bij de eenoudervakanties groepen gemaakt op basis van de leeftijd van het meereizende kind. De leeftijdsgroepen gaan van 0 tot 5, 4 tot 7, 8 tot 12 en 13+. Rondreizen voor eenoudergezinnen bieden ze niet aan, veel kinderen zijn daar misschien ook nog te jong voor. Wel hebben ze diverse actieve vakanties en wintersportvakanties.

Bestemmingen Estivant eenoudervakanties

Leuke bestemmingen zijn het Sloveense Bled, La Roche-en-Ardenne, Medulin in Istrie, Ameland, het Kuierpad in Drenthe en Tossa de Mar in Spanje. Als je met je kind wilt wintersporten kan dat onder andere in Winterberg en Mittersill.

Voorbeelden van hun single reizen & eenoudervakanties

Over Estivant Vakanties

De reisorganisatie beperkt expres de omvang van hun groepen tot een maximum van 20 individuen van dezelfde leeftijdsgroep. Dit stelt hen in staat om intieme activiteiten te organiseren en te vermijden dat ze afhankelijk zijn van grote hotelketens. Bovendien is het van belang dat je de kans krijgt om alle medereizigers te leren kennen, wat een gedeelde eigenschap is die jullie allen delen: vergelijkbare vakantieverlangens!

Hun single reizen omvatten zo min mogelijk verplichte nummers, waardoor je de vrijheid hebt om je eigen route te bepalen. Gezamenlijk dineren is een optie waarvoor je advies kunt vragen aan je reisleider, maar je hebt zelf de keuze om te bepalen waar en met welke medereizigers je samen wilt zijn!

Estivant mikt niet zo zeer op globetrotters die de hele wereld over willen vliegen, zoals Shoestring en Sawadee dat wel meer doen. Nee, je hoeft niet per se meer dan 8 uur te vliegen om prachtige bestemmingen te verkennen. Europa biedt tal van mogelijkheden! Jaarlijks voegt Estivant Vakanties nieuwe bestemmingen toe aan hun reisaanbod, variërend van bekende tot minder bekende locaties. Dit geldt voor zowel de single reizen als de eenoudervakanties.

Wat betreft die eenoudervakanties; daarin hebben ze inmiddels jarenlange ervaring. Estivant begrijpt de individuele behoeften van onze gasten. Ze snappen de behoefte van een ouder om quality time door te brengen, plezier te beleven en te ontspannen met hun kind. Dit geldt vooral voor ouders die voortdurend in de weer zijn en de verantwoordelijkheid voor hun kinderen dragen, naast hun andere verplichtingen. Soms schiet de tijd voor zelfzorg erbij in. Tijdens de eenouder reizen genieten de kinderen van een onvergetelijke tijd. Samen met hun nieuwe vriendjes nemen ze deel aan verrassende, originele en avontuurlijke activiteiten die speciaal voor hen zijn georganiseerd.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Expert in single reizen en eenouder-reizen
 • Actieve of meer ontspannen reizen
 • Diverse Europese bestemmingen
 • Op vakantie met leeftijdsgenoten
 • Flexibel reisprogramma met genoeg vrijheid
 • Kleine groepen: max. 20 singles
 • Kosteloos annuleren tot 6 weken voor vertrek
 • Alles perfect geregeld
 • Zeker op reis: aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • Estivant Vakanties
 • Website: https://www.estivant.nl/
 • E-mailadres: info@estivant.nl
 • Telefoonnummer: 024-3600 104
 • Adresgegevens:
  Nieuwe Marktstraat 54C
  6511 AA Nijmegen

Estivant Reizen is specialist in:

 • Single reizen
 • Eenoudervakanties

Reisinspiratie & Tips

Liseleje-Beach-Sjaelland

Verken Sjælland, het grootste eiland van Denemarken

Duik in de Deense charme en natuurlijke pracht van Sjælland, het grootste eiland van Denemarken. Met zijn fraaie landschappen, weidse bossen en adembenemende ...

Far Formentor vuurtoren in Mallorca

Op vakantie naar Mallorca, het grootste eiland van de Balearen

Mallorca, ook wel bekend als Majorca, is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearische Eilanden ten westen van Spanje en in de Middellandse zee. Dit artikel ...